Резултати од барањето

 1. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Krajniot musterija go plaka
 2. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  има 3 клучни елементи кои никој не ги зема во предвид: - која е цената која ја купува увозник од Бугарија/Србија кој има пазар од 7-8милиони популација во споредба со МК со пазар од 2милиони ( дали сме и толку ) - Која е сумата на царина ( кај нас е 15% ) кај нив, - Кои се сите субвенции и...
 3. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Значи математиката воопшто не е погрешна, 15% царина и 18% данок на 10 000 ден и на 15 000 ден воопшто не е исто. Бакарот го земав како пример, незнам може цената била иста но го спомнав како еден параметар постојат стотици парамети, збореме за 10години период. Ако бакарот е иста цена со...
 4. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  пример на влезна цена од 10 000 ден 15% се 1500ден царина. на 17% повисока цена заради долар цената влезна е 11700, +15% зарина на 11700 е 13806 односно царината не е 1500 ден туку станува 2100 ден, исто и со ДДВ-то, така да ако во кина нешто ( немора да е клима ) се покачи за 10долари тие 10...
 5. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  да не заборавеме на 17% разликата во цена стави 15% царина и 18% ддв. ама пак неможе 10год разлика да споредуваш многу други елементи се исто променети.
 6. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Нјаверојатно има ѓубре и затнатат е главниот одвод па излегува вода од таму. Инаку создавање на вода е нормално.
 7. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Во кратки црти под редовен сервис спаѓа и чистење на внатрешна единица о соодветно средство за чистење и дезинфекција, по потреба и надворешна ( најчесто едноставно миење со вода е доволно бидејќи сепак е надвор ), проверка на основни функции и по потреба притисок на фреон и слично. Има не велам...
 8. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Имавме детално сервисно го добивме пред 2-3 години кога испаднаа како модел во него пишува GMCC ASM135D23UFZ Инаку тој модел веќе нема да го има.
 9. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Имам неколку реплики, ке пробам да бидам краток и со дирекно образложување: Почнувате со индирекно наведување дека работеме нечесно. така формулираната реченица "чесно-нечесно секому на честа" во МК се користи кога сакаш на некого индирекно да му кажеш дека работи нечесно. Таквата критика...
 10. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Го имате одговорот во самиот цитат.
 11. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Гаранцијата ја дава GREE ние ја проследуваме, се рабои за целосна со редовен годишен сервис. Не се крие истото и убаво пишува во самиот гаранет лист, кој го побарал го добил. Пред да тврдете дека е Шкарт треба да споделете зошто мислете дека е шкарт. Ако гледате ние не ги нудеме брендовите кои...
 12. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Такви проблеми многу ретко се случуваат, тоа што кај некој се случил таков проблем не значи дека кај сите се случува истото има многумина кои имаат уреди по 10-15 години без ниту еден проблем дефект. Воедно и кај други грејни тела повеќе или помалку постои можност за дефект.
 13. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Кај климите треба да се чистат филтрите и комплетно чистење на внатрешна единица во преиод најчесто пред ладење. Кај нас тоа не се практикува. Но и со нечиста клима во споредба со греење на дрва каде влегува чад, јаглерод моноксид и слично, греењето на клима е далеку со помали шанси да влијае...
 14. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Кога почнеш да се обраќаш со почит и респект спрема нас ке имаш одговор од сега натаму има копче игнорирај и тоа е стиснато. Тоа исто како што го добив од ВИВАКС, нивен неофицијален документ ( барем не гледам некаде да пишува официјални мерања и слично ), дали е нивен интерен тест или од некоја...
 15. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Мислам дека е редно да престанеш да ги омаловажуваш сте тука на форумот, убаво те прашав кај виде, немора да се силеш толку може многу лесно да те спуштат/спуштам на земја.Стигна маил од VIVAX. Ова е тоа што добив.
 16. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Не би рекол дека вивакс е подобра ( не дека е лоша, напротив е одлична клима ), Амбер има поголема максимална моќност, помала влезна моќност, поголем проток, поголема надворешна, поголема внатрешна .... Ке побарам од вивакс нивна спецификација верувам дека ке обезбедам, за грее амбер верувам...
 17. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Кај најде дека 12AEYI на -10 дава 2.6kW ? Јас информацијата која ја имам е дека на -15 дава 3.5kW тој модел. И SCOP е точен според официјално каталог 5.5. Инаку за другото се слагам тој модел не е за таа просторија.
 18. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Во таква просторија за добро греење е задолжително добар 5kW клима уред. 1. Се работи за деловен простор/дуќан каде постојано има отвори/затвори врата со тоа има МНОГУ поголема загуба на топлина преку врата отколку во домашни услови 2. Тие отвори/затвори врата се дирекно кон надвор, во домашни...
 19. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Сега го гледам постот, наша грешка е при внесување на продатоците на сајтот, треба SCOP 5.1 кај Amber. При внесување колешката не увидела дека 5.7 е за warm енергеткска зона. Не е лош избор ама за тие пари пак ке напоменам за твојата ситуација 40м2 е подобра моќна 12ка во според со просечна...
 20. klimi.mk

  Најекономично греење (затоплување)

  Работи нормално, Т доле и горе во просторијата не е иста, можно е твојот термометар да покажува 1-2 степени пониско од термометарот во самата клима и тука да се јави разлика. Надвор не е толку ладно, имаш добра изолација нема загуби на Т големи и брзо постугнува температура. Инверторите не треба...
На врв Bottom