Резултати од барањето

 1. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Не, ама за секој случај земи си масло по пат и на одредено време прави паузи за да го провериш нивото на масло.
 2. *phoenix*

  Podatoci za strug

  ZMM CU585
 3. *phoenix*

  Podatoci za strug

  Со маркер се бележани чекорите за метрички и цоловен навој, ако се напишано од претходно би требало да се тие.
 4. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Нема старт-стоп, ама има други системи кои влечат струја и фабрички има AGM акумулатор.
 5. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  И кај мене оригиналниот е варта, а по интернет гледам на исти модел како мојот ставаат варта H3 95Аh и се задоволни. Да сум во Европа би земал варта, но кај нас не знам кој е квалитетот на увезените акумулатори, не сакам да платам 200-250 евра за акумулатор и после 1-2 години да имам проблем.
 6. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Не ми се става послаба класа, доста потрошувачи има колата, плус на секое палење се вклучува хидрауличната пумпа за да ја подеси висината на колата.
 7. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Дојде време за нов акумулатор, па се мислам да земам некој од овие: bosch, varta, exide, duracell. Некој да сподели искуство со ваков тип на акумулатори и разлика во квалитет помеѓу наведените. Гледам дека бош акумулаторите доста делат на цена во однос на другите, дали се исплати разликата?
 8. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Меганите палат на копче и сами го отклучуваат воланот. Ако е затегнат механизмот за заклучување или е слаб акумулаторот моторчето може да не го отклучи воланот или пак проблемот да е во осигурач, сензор или управувачката единица за палењето. Возев службен меган околу година дена и неколку пати...
 9. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Пробај со друг акумулатор, можеби твојот е слаб па не може да го отклучи механизмот на воланот.
 10. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Малку посилно потегни го воланот во лево или десно и пробај да ја запалиш.
 11. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Иформацијата на Телма одеше пред повеќе од 6 месеци и од тогаш немам сретнато ништо. Најдобро е да се јавиш во овластениот сервис.
 12. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Пред некое време на Телма вртеше кајрон за ова. Ако добро се сеќавам сопственици на овие возила треба да се обратат во сервисот на Хонда.
 13. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Клапна/лептир ги викаат кај нас. Последица од EGR вентилот. Еве корисен линк за подобрување на состојбата. Изненаден сум што клапни може да бидат во ваква состојба и после 60-80.000 км.
 14. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Ако добро се сеќавам ребрастиот (без водна пумпа) го платив околу 1500-2000 денари и работна рака беше околу 1000 денари, ама пак зависи од мајстор. Водна пумпа сменив пред околу 8 години и мислам дека беше околу 2200 денари, Valeo.
 15. *phoenix*

  Фарбање на Автомобил: да или не?

  Како е решена бојата на столбовите и праговите во внатрешноста, ставаат фолија и на нив? Како се движат цените за квалитетна изработка?
 16. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Не, се вади само тркалото. Ректо каде наплаќаат од саат, обично си имаат цени за одредена работа.
 17. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Клиото и фоксот кај исти мајстор, а цитроенот и аудито кај различен. Сетовите се ина, а останатите делови се од различни производители. Од разговор со пријатели гледам дека генерално плаќаат поскапи сервиси за германските возила, иако самите цени на деловите се исти или нешто помали од тие кај...
 18. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Не споредувам C3 со A4. По мое искуство мајсторите набиваат цена на германски марки (освен на опел и форд). Промена на вентили, флексибилно црево, дихтунг на глава, свеќи, масло и филтер за масло на VW Fox ме кошташе колку промена на карики, вентили, дихтунг на глава и ребраст каиш на рено клио.
 19. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Промена на сет ребрест каиш, водна пумпа, клинест каиш, моторно масло, филтри за гориво, масло, воздух, полен: Citroen C6 18.000 денари, Audi A4 (B8) 2.0tdi 32.000 денари. Цената на деловите е горе-доле иста, ама за некои марки мајсторите наплаќаат повеќе.
 20. *phoenix*

  Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

  Голема е веројатноста да имаш проблем со струја. Пред 2 недели менував реглер на алтернатор, имаше проблем со полнење па понекогаш при возење варираше јачината на светлата, вентилаторот од парното дуваше многу бавно, инструмент таблата не покажуваше ништо, а последните два дена пред да го сменам...
На врв Bottom