Резултати од барањето

 1. victoria

  Фото аматер vs. фото професионалец

  Важно ми е да ги чујам вашите мислења по ова прашање . Кого можеме да наречеме фото аматер , а кого фото професионалец ? Ајде да расчистиме еднаш за секогаш , кој е кој ?
 2. victoria

  Дали на фотографијата и треба фотошоп ?

  На форумов за фотографија , мо мое лично убедување се прави непотребна поделба на фотографиите на дела со и без фотошоп . Фотошопот е повеќе од потребен за конечно дотерување на крајниот резултат на фотографирањето , и е само модерна верзија на темната комора кај аналогната фотографија ...
 3. victoria

  За тие што сакаат да го гледаат светот фотографски

  Do you see what I see ? Maybe , maybe not . Even if you’re standing right next to me ….. Вака ја започнува својата книга Bryan Peterson , Learn to see creatively , која во моментов ја читам . На следниве страници ќе се обидам да ви го пренесам најинтересното од неа . Книгата се...
 4. victoria

  Естетика на фотографијата

  Изразување на идеја во фотографијата Во секоја фотографија постои или треба да постои идеја ! Идејата во фотографијата може да биде значајна , длабока , темелна , обична , секојдневна , веќе видена .... . Но во основа секој фотографија во себе содржи желба за некој вид на изразување ...
 5. victoria

  Фотографска изложба под отворено небо (Плоштад Македонија 15.06.2008)

  Имам чест да Ве поканам на првата фотографска изложба под отворено небо . Изложбата е во организација на фото клуб Фотографика од Скопје. Локација : плоштад Македонија Време : 15 јуни 2008 година , 09 - 21 часот Цел ден фото хепенинг . Се гледаме на плоштад .
На врв Bottom