Резултати од барањето

  1. GavranOT

    Солунско-воденски дијалект

    Гледум ного Македонци лафат за Солун, Кукуш, Воден, Гоце Делчев и са т'пкат уф г'рди за них арно ама ного малко са запознаани сус дијалектут лафан уф солунско и поширокиут регион: Един тук на форумут дури ма чина и Бугарин, верујатно оти нема поима оти уф Македонија не лафат сите на брсјачки...
На врв Bottom