Резултати од барањето

 1. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Што ти пишува на статусот? 1582555376 Ајде прашање за малце поупатените во процедурата. Да поднесам по втор пат кои се етапи ќе ги поминам и за колку долг временски период?
 2. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Добар ден Јас процедурата си ја водев сама преку конзулат лично конзулот кога ме вратија на дополнителна ми рече ако ја оставам оригинал личната карта од Царство Бугатија која е издадена 1942 година на која предокот е роден 1921 година ќе ми дадат државјанство. Не во странство ни во Македонија...
 3. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ќе ве информирам што ќе ми кажат ако воопшто ми кажат зошто.
 4. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Oд конзулат ми рекоа дека штом имам добиено отказ од вицепретседателот образложение немало но не знаеа да ми кажат за подигнување на документите дали ќе ми ги вратат истиот ден или наредниот ден по поднесувањето на молбата. Ако некој од Вас знае би му била благодарна за да знам што да очекувам.
 5. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ни осудуван ни црн печат Но потврда немам доставено Јас документите лично во министерство на правда ги носев. Оригинали. 1581503344 Во петок одам да си ги земам документите. Да ме одбиеше советот барем немаше да имам надеж уште година дена.
 6. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Процедура почната во јуни 2015 Интервју мај 2016 Дополнителна октомври 2018 до јануари 2019 Положително од 20.02.2019 Денес Отказ Документи оригинал лична карта од Царство Бугарија поврзана со изводи Преку конзулат.
 7. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Па убаво ти кажала жената. Само ќе треба кога ќе помине рок од 1 година ти да се јавиш бо конзулатот да прашаш.
 8. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  И кај мене исто веќе втори ден.
 9. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html
 10. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html
 11. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Па праксата покажа дека и не е баш така ама не се знае. Имаше случај мислам тука на форумот дека земаа пасоши луѓе со тие роднински врски (вујко, братучед) и без потврда. Се е лотарија и/или среќа. Со среќна на сите.
 12. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html
 13. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Кај мене нема промена уште.
 14. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес има промена и на 7005/2016 Образувана преписка N:7005/2016/07.09.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 1 от 2020 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
 15. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас сум 7006/2016 уште нема промена.
 16. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Тоа беше кажано во сарказам. Во тоа безредие не се знае ништо.
 17. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Да така е одбиена си. Повторна постапка. Со какви документи беше?
 18. donnalia

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  5 години поминаа. Веќе е измачување.
На врв Bottom