Резултати од барањето

 1. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  Не сум сигурен дека се разбираме, од почеток на темава не беше муабетот дали можеш да користиш константи во ларавел, нормално дека можеш, php фрејмворк е, константите се дел од php и во било кој фрејмворк можеш да ги користиш, не е тоа нешто само со ларавел поврзано. Муабетот беше зошто би...
 2. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  А кој спомна константи? Зборам за статичко проперти со приватен скоуп на една класа кое содржи низа од сите конфиг вредности. Не треба да смееш да пристапуваш директно пошто не треба да смееш да го мењаш од надвор, ради тоа имаш гетер и кога ќе размислам подобро не ти треба ни сетер туку во...
 3. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  Не сум те дочитал. Ова држи вода ако не користиш фрејмворк. Да креираш хелпер/конфиг фајл (процедурален начин) кој ги инклудува сите различни конфиг фајлови во кои имаш константи од типот define('CATEGORIES', ['Cheap cars', 'Luxury cars', 'Second hand cars']) итн и после само му праиш...
 4. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  Збориме за константа [Skopje, Veles, Struga] која веројатно планира да ја користи во код, не креденцијали за некој сервис.
 5. zmej gorjanin

  Денов звучи како...

 6. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  Нема потреба, затоа постојат конфиг фајлови во ларавел, не е тоа намената на .env, во .env се става конфигурација која варира во зависност од околината во која ти се наоѓа кодот - локално, стејџ или продукција, ради тоа и не го верзионираш тој фајл во гит и ради тоа и се вика енвајормент фајл...
 7. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  И како ќе стави низа во .env?
 8. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  Во App\Config креирај фајл metrics.php во фајлот само ова <?php return ['Skopje','Struga','Veles']; после во home web рутата пробај Route::get('/', function () { dd(config('metrics')); });
 9. zmej gorjanin

  Laravel service provider

  Отвори AppServiceProvider во App\Providers во register методот стави го ова: public function register() { $this->app->bind('METRICS', function(){ return ['Skopje','Struga', 'Veles']; }) } и после во home web рутата пробај Route::get('/', function () {...
 10. zmej gorjanin

  Денов звучи како...

 11. zmej gorjanin

  La Liga Santander 19/20

  Со 10 боље играат
 12. zmej gorjanin

  Фан Клуб: Реал Мадрид

  Го примија со играч вишок, се виде иљето.
 13. zmej gorjanin

  Фан Клуб: Реал Мадрид

  Алфа Бејл, убедливо најдобар играч на утакмица, а и во Реал, каков Нејмар, каков Азар, какви курови. Види му ги движењата, контролата, приемот...
 14. zmej gorjanin

  La Liga Santander 19/20

  Од толку интензивни тренизи само Зидан и асистентот негов не се повредија, а на терен пак ко баби изгледаат.
 15. zmej gorjanin

  Денов звучи како...

 16. zmej gorjanin

  Денов звучи како...

 17. zmej gorjanin

  Фан Клуб: Реал Мадрид

  Абе и ја не би ги отпишал ама сами се отпишаа. Се најавуваше револуција, за да на крај пак се заврши со средина Модрич, Крос и Касемиро aka slow motion, прва виолина во одбрана пак капитенот, а прва замена факинг Начо, за лев бек ијаме лево крило. Десни крила неаме, пошто Бејл го отпишаа, и...
 18. zmej gorjanin

  Фан Клуб: Реал Мадрид

  Со кој спукал? Да не прифатеше Зидан он ќе беше тренер на Реал, дури и сам се нудеше давајќи сугестии за играта на Реал. И не знам дали е ангажиран или мудро чека, пошто сите сигнали најавуваат катастрофа за Реал сезонава.
 19. zmej gorjanin

  Денов звучи како...

 20. zmej gorjanin

  Зошто сте сами?

  Не си помислил дека уствари човек кој толку време е сам може и сака да е сам? Дали најголемата причина да влезеш во брак е само стравот од тоа да не останеш сам и стравот дека ќе нема кој да се грижи за тебе на 70? Сигурен си дека ако се ожениш и оставиш потомство некој ќе го прави тоа баш ко ти...
На врв Bottom