Резултати од барањето

 1. Human

  CN – Народна Република Кина

  https://off.net.mk/zhivot-i-zabava/urban/kina-go-izgradi-najgolemiot-aerodrom-vo-svetot-za-bagatela :oops:
 2. Human

  Иран

  Се согласувам со скоро се, но чисто за волја да дискусијава да видиме кои можности и препреки ги имаат, покрај овие веќе наброените. Една од препреките што треба да ја совладаат, а скоро ниедна империја не ја поминала кон патот кон суперсила е да немаат моќни соседи. Неколку примери. САД немаат...
 3. Human

  CN – Народна Република Кина

  Не знам, ти велеше дека Кинезите направиле производи достапни за нас што Западот ни ги криел. Чиста наша среќа што Кинезите ја откриле тоалетната, а не Западот. Ни се најдоа!
 4. Human

  CN – Народна Република Кина

  Потребата од такви прашања е твоето тврдење. Во најблиската продавницза за техника има производи од Sony, LG, Bosch, Philips, Samsung, Asus, Indesit, Nikon, Continental и слично, како што имало и порано. Што сменија Кинезите? Кој е најголемиот нивен изум, тоалетната хартија? (ова го заклучив од...
 5. Human

  CN – Народна Република Кина

  Добро еве кажи кои се тие пронајдоци што Западот не ни ги даваше, а Кина ни ги овозможи?
 6. Human

  CN – Народна Република Кина

  Ајде наброј неколку технолошки новитети чии изумители се Кинезите?
 7. Human

  Иран

  Ова долгорочен план мене отсекогаш ми претставувал поим тежок за разбирање. Едноставно има премногу променливи што може да влијаат дијаметрално спротивно од она што сега го гледаме. Добар дел работи можат да се предвидат во наредните години, па и неколку децении. Но се после тоа е некако матно...
 8. Human

  Иран

  Се додека имаат воена доминација и можат да ја одржат истата во даден регион и не е така битен долгорочниот план. Од аспект на империи и нивна доминација како топ сила во одреден временски период во светот може да се заклучи дека воената доминација е клуч за тој успех. Земи ја за пример било...
 9. Human

  Иран

  Изгледа дека се поверојатно е дека Иран ќе биде нападнат. Но што со нападот, од каков карактер би бил, инвазија, окупација, менување на власт или едноставно кратко и масовно бомбардирање со цел елиминација на Иранската нуклеарна програма и драстично намалување на способностите на Иранската...
 10. Human

  Голем соларен минимум (Еди минимум, мини ледено доба).

  А јас мислев дека нема поголем талент од Бафра...
 11. Human

  Перпетуум Мобиле во Македонија

  Конечно после толку години и труд сфати нешто. Напредок. :)
 12. Human

  Астрономија (истражувања, откритија, новости)!

  Па и не е баш слика од црната дупка туку повеќе слика на сенката што ја фрла црната дупка, заедно со целото нејзино гравитациско поле. Црната дупка најверојатно би била само мало делче од пиксел од сликата. :)
 13. Human

  Тоталитарниот режим на Ердоган, политичката иднина на Турција

  Уште @Ireal да пиши на темава и комплетни ќе сте.
 14. Human

  Иднина на дизел моторите после скандалот со VW

  4+ години после скандалот со мерењето на штетните гасови, продажбата на дизелите е во слободен пад. Во 2018та, продажбата на дизели во Германија, Финска, Белгија, Чешка, Латвија, Шпанија, паднала за 20% споредено со претходната година (која исто така бележи драстичен пад) и 30% во Словенија...
 15. Human

  Русија - смена во надворешната политика?

  Најверојатно, од каде би знаел?! :)
 16. Human

  Русија - смена во надворешната политика?

  Обично тоа го велат за победниците. :)
 17. Human

  Кој се збогатувал во ЕУ од лагата за “глобално затоплување’’

  Кога ќе размислам подобро, од каде воопшто СО2 во атмосферава? Или пак кислород? #прашањакоимемачат
 18. Human

  Русија - смена во надворешната политика?

  И после јас сум тој со муабетите пред ко(о)перација. :)
 19. Human

  Русија - смена во надворешната политика?

  Во останатите вести, Малечката невеста меѓу најгледените филмови. Оттука Индија станува меѓународен фактор. Сега ќе може сами да решаваат какви фармерки ќе произведуваат.
На врв Bottom