Резултати од барањето

 1. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Најновиот број на Македонски хералд 12 http://heraldika.org.mk/news/makedonski-herald-12/
 2. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  не е достапен пдф, само печатена верзија
 3. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  15.5.2019 Нова книга: за хералдиката и вексилологијата на Македонија Конечно достапна, на 186 страни А4 формат со 22 колорни страни со преку 300 илустрации. Книгата може да се набави кај авторот jonovski@gmail.com, во Матица, и во Литература.мк Содржина ПРЕДГОВОР 9 ВОВЕД 11 Досегашни...
 4. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Ве молам кога постирате вакви рботи постирајте и извор. Најверојатно станува збор за некој германски ракопис, бидејжи таму круните се на припишаниот грб на Александар, додека во англиско/француските е со лав
 5. jonovski

  Како да објавам книга?

  Еве и конкурсот од министерство се објави и издавачките куќи добиле 1-4 книги финансирани со по ~30% од побараните средства. и тоа се за популарни странски и домашни автори. Така да опцијата 3. нема да ја разгледам. Прашањето е дали да самоиздадам или да платам издавач за да ја издаде. 1...
 6. jonovski

  Како да објавам книга?

  Издавањето книги (после пишувањето) опфаќа подготовка (лектура, форматирање, корица, ЦИП ИСБН), печатење, дистрибуција (промоција, маркетинг), продажба (наплата) и складирање. Издавањето книга во основа има две причини, да се излазе во јавност (да се искаже свое видување, став) и да се...
 7. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Нова статија за процесот на изборот на грб на Македонија со предлозите 1992-2014 на англиски https://www.mdpi.com/2313-5778/2/4/52
 8. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  50 години од популаризацијата на Лавот како земски грб на Македонија Пред 50 години, на 11 октомври 1968 година, во списанието „Журнал“ беше објавен текст во кој за првпат јавно е објавено постоењето на земските грбови на Македонија. Текстот со наслов „Македонскиот грб од XIV век“ не е...
 9. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Македонски Хералд Повик за статии Македонското грбословно друштво, за новото издание на Македонски Хералд, го дава овој повик за статии по хералдика, вексилологија, фалеристика, генеалогијаа и слични дисциплини. Македонскиот хералд е двојазично, македонски-англиски, популарно списание кое...
 10. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Македонски хералд број 10 http://heraldika.org.mk/news/ispechaten-mkherald-10/
 11. jonovski

  WordPress

  ама мене не ми треба на латиница. Ми треба како се гледа горе во адрес бар, така и да се ископира во ворд документ (значи пак на кирилица кај што има кирилица, а не стринг од букви и бројки).
 12. jonovski

  WordPress

  a kade treba da se instalira toj plagin? zna;i mene mi treba linkot da bide ist so kirilicniot.
 13. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Две години од последниот предлог за грб на Република Македонија. Вашите размислувања со мала временска дистанца?
 14. jonovski

  WordPress

  како кога се копира линк со кирилица од веб страна и се пастира во ворд документ да се сочува кирилицата наместо долгиот стринг со букви и бројки?
 15. jonovski

  Wizz Air летови од/до Македонија

  Поздрав до сите, ме интересира вашето искуство со големиот кабински багаж. Имам доплатено за голем кабински багаж и за приорити бординг. Дали е проблем еден-два сантиметри повеќе од 56 см? Колку што разбрав тежината не е битна се додека можеш сам да ја кренеш горе. Од 50+ летови никогаш не ми...
 16. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Во моментот работам на две статии, едната за новиот број на Македонски архивист, со хронологија на предлозите и реконструкции на сите предлози за знаме и грб (36). Втората е за Македонски Хералд каде главниот акцент ќе биде на типологијата на предлозите. Во меѓувреме, дел од предлозите се дел...
 17. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  Јован Јоновски на Македонско радио за изборот на грб и знаме во 1992 година Во своето гостување на Македонското радио на 27.9.2016 година, м-р Јован Јоновски меѓу останатото зборуваше за историските факти околу изборот на грб и знаме на Република Македонија во 1992 година, како и за предлогот...
 18. jonovski

  PayPal (официјална тема)

  До пред некое време можеше да се примаат пари на виза картичка, ама сега не може. така да ми останаа некои средства на пејпал, п аако некој има проблем со плаќање, можеме да се договориме
 19. jonovski

  Грбовите на Македонија - Македонска Хералдика!

  мошне интересен текст http://www.heraldikasrbija.rs/od-grba-aleksandra-makedonskog-do-grba-makedonije/
На врв Bottom