Резултати од барањето

 1. K

  Фриленсер (Freelancer)

  А кога се пријавуваш како самовработено лице, обврзан си да си во работа одредено време? Трошоците така големи се? Ова изгледа како фино решение. Па некако ми е ептен незгодно што на толку фриленсери во државата, никој не сме пријавени, ниту пак имаме здравствено осигурување. Немам до сега...
 2. K

  Фриленсер (Freelancer)

  Па ако се пријавуваш како занаетчија со еден вработен, тоа не е фирма, така? Фирма би требало да биде со над двајца вработени. И да, прашањето останува под каква дејност да се пријавам.
 3. K

  Фриленсер (Freelancer)

  Дечки знае некој од вас дали има опција во државава да се пријавиш вработен како фриленсер? Или никој не е пријавен? Јас би сакала да плаќам даноци и да ми течи стаж и здравствено осугурување. Еднаш кога прашував ми кажаа дека нема опција за фриленсинг, треба како занаетчија. Any ideas or...
 4. K

  Work and travel USA

  Дали некој од вас има искуство со аплицирање за студентска виза за Америка, а да бил запишан на постдипломски студии на приватен факултет? Јас сум 23 години, дипломирав на државниот универзитет, а моментално студирам на Универзитетот за туризам и менаџмент. Имам работено во Америка три лета по...
 5. K

  Отказ од работа

  Имам колега кој исто напушти работно место заради лошиот работен однос од страна на работодавецот па ако сака да сведочи би било одлично. Но во право си, оние кои се се уште таму вработени не верувам дека би сведочеле во моја корист.
 6. K

  Отказ од работа

  Закани во стилот на ако се прават грешки ќе се крати 20 посто од плата, или пак изрази како ,,ќе ве убијам", ,,ќе ве сокршам", ,,не ми се обраќајте бре алооо"
 7. K

  Отказ од работа

  Значи тоа е тоа, да почекам да стигне тужбата, да видам со колкава сума ќе ме теретат па да фаќам одма адвокат. Фала фала до сите
 8. K

  Отказ од работа

  Која чест е ова за мене, една сум од поретките случаи во земјата.
 9. K

  Отказ од работа

  Договорот ми беше на неопределен период но да, сепак, требаше да кажам месец порано дека ќе си одам, а јас им кажав една недела порано. Се на се, изработив таму само две недели.
 10. K

  Отказ од работа

  Да ми го раскинаа договорот и еве што ми пратија: Вие како редовно вработена на неопределно работно време со бр. на договор 02-68 од 19.06.2015 година, Ве известуваме дека Ви го откажуваме истиот заради неоправдано изоставување од работа 3 последователни дена, согласно член 82 ст.1 ал: 1 од...
 11. K

  Отказ од работа

  За жал не, прво работно искуство ми беше ова во нашата чудесна земја, требаше да се потковам подобро со информации за работен однос, но ете...
 12. K

  Отказ од работа

  Да, пишува во членот од законот дека требало ги известам еден месец порано. Но, усмено се договоривме да изработам уште некој ден. Изработив да, но сега проблемот е што потоа повторно ме барале на мобилен за да изработам уште плус некој ден но јас бев надвор од државата.
 13. K

  Отказ од работа

  Добровечер, Ви пишувам бидејќи ми треба правен совет од Вас. Имам 23 години и пред три недели се вработив во еден хотел како рецепционистка. Меѓутоа, поради лошиот однос и заканите од страна на работодавците ја напуштив работата, но наместо да изработам уште цел месец како што беше наведено...
На врв Bottom