Резултати од барањето

 1. اختيارين أحلاهم

  Рангирање според Законот за високо образование. Кој греши?!

  Забележувам неправилно толкување на ЗВО, немарливост на универзитетите, грешка или кој како сака така прави. -Според членот подоле, дали означува според вас дека да речеме ученик што завршил пред воведувањето државна матура ќе биде дискриминиран и не може да биде рангиран според поените, туку...
 2. اختيارين أحلاهم

  Отворен Електротехничкиот факултет во Радовиш

  Премиерот Никола Груевски и министерот за образование и наука Никола Тодоров, денеска, ќе ги отворат новите простории за одвивање на наставата на Електро-техничкиот факултет во Радовиш и за одвивање на дисперзираните студии на Земјоделскиот факултет во Свети Николе, соопштуваат од Владата на...
 3. اختيارين أحلاهم

  Поседување сигнален пиштол

  Да прашам, како е регулирано поседувањето сигнален пиштол т.н. плашливец? Или во кој закон/правилник да барам??? Нешто во МК се многу неуки за ова. Во ЕУ за да се поседува ваков пиштол е потребно само да се покаже лична карта при купување во продавница, и тоа е се.
 4. اختيارين أحلاهم

  Вонредно студирање? хм?!

  Гледам има реклама на ТВ дека најчесто во светот се запишувале студенти вонредно како на втор факултет, студирајќи редновно на друг факултет. Е добро де, а гледам во сите конкурси бараат потврда за основан работен однос и тоа на неопределено време. И како сега? Кој нон-сенс е ова? Има...
 5. اختيارين أحلاهم

  Ефтини дијализери за Македонците - повеќе пари за Бирото за лекови

  Во Македонија влегуваат апарати за дијализа што не се употребуваат во светот. Произведени се во Бугарија, а од некое време не се употребуваат и во Бугарија. Според директорот на Бирото за лекови Илчо Захариев клиничките испитувања биле извршени на клиниката за нефрологија во Скопје и истите...
 6. اختيارين أحلاهم

  Полномошно за управување возило во друга сопственост?

  Вака најдобро некој правник и полицац да ми одговори... Го читам законот и никаде не наоѓам одговор на овие прашања - Имам ли право да управувам автомобил во друга сопственост (рег. во МК) доколку имам полномошно заверено на нотар, а јас да сум странски и македонски државјанин, односно да...
 7. اختيارين أحلاهم

  Колку време важи изводот од матичната книга на родените?

  Порано важеше 6 месеци но мислам дека веќе е променето и важи неограничено, точно ли е ова???
 8. اختيارين أحلاهم

  Стоматологија на ЕУРМ и медицина/стоматологија на УГД

  Сакам да прашам ако има некој што учи стоматологија на ЕУРМ да ми каже дали е задоволен до сега, дали е тешко и нешто повеќе како се студира, трошоци? што стана со акредитацијата и може ли да се случи да пливате(ме) на суво посе 5 години ?? ---мислам дека е 3000 на година И ако има некој...
На врв Bottom