Резултати од барањето

 1. P

  Македонска берза

  Јас оваа информација ја барав, ама благодарам на more. https://faktor.mk/golemite-drzat-lekcii-po-profitabilnost---stopanska-banka-skopje-so-neto-dobivka-od-nad-40-milioni-evra-vo-prvite-devet-meseci
 2. P

  Македонска берза

  Колкав е тој личен рекорд, тука има за жал луѓе кои не знаат да ги читаат банкарските извештаји, бидејки се разликуваат од другите извештаји ? Па пишете и ние да знаеме.
 3. P

  Македонска берза

  Што мислиш ќе следува уште полош пад на берзава или тука е некаде дното на овој пад ?
 4. P

  Македонска берза

  Можеби треба и Ниво 1 да се наплаќа и да се укинат плус и реализираните налози и така како некогаш да се посетува брокрот лице во лице, плус исто така како некогаш и се уште на запад да се собираат сите брокери на берзата и да наддаваат усмено .... Тогаш имаше повеќе тргување од денес, кога има...
 5. P

  Македонска берза

  USB ја превзема Swiss bank, утре нема да има потот на сите берзи па така и нашево зелено пазарче, барем сега за сега. За во иднина ќе видиме не сум баш нешто оптимистички расположен.
 6. P

  Македонска берза

  За да биде појасно како ТТК ќе ја подели дивидендата за 2022, за полесна пресметка да кажеме дека некој има 100 акции и треба да добие по 67 денари бруто т.е. 60.30 нето т.е. вкупно 6.030 денари. 1. Прашањето е дали овој акционер ќе добие 6 акции по 1000 денари номинална вредност и плус тој...
 7. P

  Македонска берза

  https://pari.com.mk/stopanska-banka-ad-skopje-odbelezhva-pochetok-na-gradba-na-nova-upravna-zgrada/ СТОПАНСКА БАНКА АД – СКОПЈЕ ОЗНАЧИ ПОЧЕТОК НА ГРАДБА НА НОВА УПРАВНА ЗГРАДА, ПРВА ВО СВОЈАТА БОГАТА ИСТОРИЈА
 8. P

  Македонска берза

  ФЕД ЈА ЗГОЛЕМУВА КАМАТНАТА СТАПКА ЗА 0,75 ПРОЦЕНТНИ ПОЕНИ ВО ОБИД ДА СЕ ЗАУЗДА ИНФЛАЦИЈАТА https://pari.com.mk/fed-kamatna-stapka/
 9. P

  Македонска берза

  Може ли некој да ми разјасни што значат овие две последни колони ? 2/1 % и 3/1 % ?
 10. P

  Интернет радио и телевизија (стримови, прашања, генерална дискусија...)

  Може ли некој да ми даде ц линија со SKY IT да има streamrelay за тест на ден два. Благодарам однапред. Mozhe li neko da mi poshale c liniju koja ima SKY IT sa streamrelay za test na dan dva. Hvala unapred.
 11. P

  Македонска берза

  Нема место за семтименталност кога се работи за пари. Многу реален и предвидлив пад за првиот ден на тргување и видлива разочараност. Сепак гледајки денешниве реализирани налози се приметува мал број на реализирани акции и дека збирната сума не го надмина милионот. Моите предвидувања беа...
 12. P

  Македонска берза

  https://emagazin.mk/makedonski-telekom-so-namalena-dobivka-vo-prvite-tri-meseci/ Еве за Буби едно инфо за Телеком да не се лути дека не се споменува оваа акција. Намалена добивка за првиот квартал исто како и сите други компании кај нас или како првиот сите останати само препишуваат, се...
 13. P

  Македонска берза

  https://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=64536 5 денари девиденда за приоретните акции како што кажува и faktor.mk за обичните акции годинава(на ова собрание) нема одлука за поделба на дивиденда. Ако има некое вонредно собрание со нови одлуки до крајот на годината тогаш смееме да се...
 14. P

  Македонска берза

  за СТБ читај https://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=64533 https://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=64534 https://www.seinet.com.mk/FileServer.aspx?file=64535 Ако се соберат сите износи од сите овие години и поделат со вкупниот износ на издадени акции се добива износот споменат во...
 15. P

  Македонска берза

  Како што пишав претходно STB за жал на сите кои чекаа дивиденда нема да исплати, причините може само да ги погодуваме. Сепак профитот од минатите не го земаат целосно на располагање за банката некаде околу 50 милиони евра(179 денари по акција) колку што ќе направат најверојатно оваа година ја...
 16. P

  Македонска берза

  За жал морам да признаам дека dekis е во право овој пат b не знаеме дали ќе се зголеми, а тоа што сега е очигледно е дека p сигурно ќе паѓа и сега е прашањето колку многу ќе паѓа, ако оди до 10-15 % треба да е релативно добро, ако оди повеќе ќе има паника сигурно и многу лошо ќе биде во тој...
 17. P

  Македонска берза

  Пред 2007-ма сум роден и тоа многу пред тоа и не може да сум член од 2017 тоа значи според тебе од пелени сум член тука на форумов, а пред тоа имаше форум и mojnovac. Толку за возраста. Ај кога ти си многу азган ој вака научно да ми објасниш како KMB од 7100 отиде до 13000 за неполни 18 месеци...
 18. P

  Македонска берза

  Не е познато што договорила "владава наша ...." на скорешниот состанок што се одрржа пред 15 дена "Балкан ли беше како беше, мака ми е да го барам името, не беше диалог туку повеќе земји се договараа" имаше 4 точки, првите 3 се тешки за наоѓање решение, ама 4 точка беше баш тоа што нас не...
 19. P

  Македонска берза

  30 години ја градат таа зграда и 5-6 главни директори се сменија сеуште немаат ни плац купено и иако купат можеби да купат нешто веќе изградено, значи тешко дека ќе градат од 0 и зошто би го оставиле цел профит тука. Плус очекувам дека чекаат што ќе се случи прво кај нив(читај спец. опер. уште...
 20. P

  Македонска берза

  Како ќе ги избадиш парите од фирма, со 10 % данок, плус имаш милион трошоци ... Ако имаш некое феномално решение поткрепено на закон и амин од некој добар книговодител, би сакал да пишеш како се изведува ова.
На врв Bottom