Резултати од барањето

 1. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Указ 219 кај мене :vozbud: Процедура почната 09.12.2016, интервју 16.04.2019, положително 15.07.2021. Документ воена книшка од дедо. Да прашам, постои ли некој законски рок до кога треба да се подигне указот? Мислам дека во наредните 2-3 месеци, а можеби и повеќе нема да бидам во можност да го...
 2. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ние што сме биле на интервју средина на април 2019та, кога да очекуваме Указ отприлика? Има шанси до јануари да има?
 3. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Знае ли некој колку време се чека за обнова на пасош преку амбасада?
 4. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Промена на положително и кај мене. Интервју 16.04 2019
 5. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Сестра ми денес го подигна пасошот. Процедура почната 09.12.2016та Интервју 01.10.2018 Финална и положително одеа многу брзо кај неа, не ги памтам точните датуми, мислам финална некаде февруари 2020та, положително мај 2020та. Указ некаде пред крај на 2020та Прво подигнато државјанатвото во...
 6. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес сестра ми го подигна државјанството во Битола, нејзината преписка беше дел од последниот указ за 2020та. Сега, уште колку време има отприлика чекање до подигање на пасошот во Софија?
 7. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес указ и кај сестра ми. Пишана е на список положително на 15.05 мислам, ама можно е и покасно да сме провериле, можно е почеток на мај да била ставена на положително.
 8. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Сестра ми беше на интервју во октомври 2018та, уште нема промена на статус, со документ-воена книшка од дедо. Сега посредникот ги бара пак сите изводи од родени и умрени, за да не ја стават на дополнителна проверка, но и рекол дека нема потреба она да оди со него кога ќе поднесува. Дали и како...
 9. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Интервјуто на сестра ми беше во октомври 2018та, за колку време после интервјуто, отприлика може да се очекува излегувањето на пасошот? Знам дека е различно кај сите, но постои ли некое генерално "правило" отприлика колку време. Фала
 10. M

  Работа во Германија

  Има точно одредена сума на пари која што треба да биде на располагање по член од семејство. Мислам дека изнесува по околу 300 евра од човек, ама не сум сигурна за точната сума, со тоа што тие пари треба да бидат на располагање откако ќе се плати кирија, сметки и се друго потребно, значи како...
 11. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  И во мојот происход и во тој на сестра ми нема наведено на која основа е издаден, а поднесено беше во декември 2016та, происходот беше земен во септември 2017та, ваљда спаѓа во новите происходи. Сестра ми беше на интервју пред неколку дена, каде што понудила да го остави документот на чија што...
 12. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Кога се оди на интервју, дали е пожелно да се носи и документот на чија основа имаме аплицирано и дали го бараат или треба самоиницијативно да се понуди на самото интервју?
 13. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Дали може некој да ми каже колку кошта постапката од првото аплицирање за происход, до закажување на интервју, кои се трошоците за самостојно аплицирање, без трошоците за лекарско, неосудуваност и изводи. Значи само поднесување за происход и добивање на термин за интервју, за тие две одења, ако...
 14. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  За кога ги закажуваат интервјуата сега? Стапи ли во сила тој законот во ист ден кога ќе се поднесуваат документи да биде и интервјуто? (Само прашувам, не сум ни сигурна дали таков треба да биде законот, не ме линчувајте одма ако сум згрешила нешто во прашувањето).
 15. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Дали сериозно имаше потреба да ми одговориш, откако јас веќе добив одговор, па и успат да ме навредиш? Дали јас овде немам право да прашам, нешто што ме збунува, од такви луѓе како тебе. Како ти ја оцени мојата интелегенција? Срамота!
 16. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Нешто не ми е јасно, читам поврзување со предци родени пред 1920 година. Јас аплицирав со воена книшка од дедо ми, татко на татко ми, на која пишува националност Бугарин. Но, дедо ми бил роден во 1924, што значи тој војска служел 20тина години подоцна, значи мојот документ е од предок роден...
 17. M

  Работа во Германија

  Не сум баш сигурна за ова, ама мислам дека е така. Првите две години визата ти е врзана со работодавецот, значи и да смениш работно место, мора да смениш и виза, не можеш да работиш каде сакаш. После две години мислам дека добиваш престој и тогаш можеш слободно да менуваш работно место, без да...
 18. M

  Работа во Германија

  Првата виза шти ја добивме во Македонија ни е на 6 месеци, за втората треба да аплицираме овде, се надеваме дека ќе биде на подолго од 6 месеци, еден познаник пред некој ден вадеше втора виза, на 3 години му одобрија, ама не знам од што зависи тоа.
 19. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Денес на сестра ми и закажале интервју за 01.10.2018, чисто информативно го пишувам ова, да знаете за кога закажуваат, ако на некој му е потребна ваква информација :)
 20. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Фала :) Документи поднесов на 09.12.2016, во Софија.
На врв Bottom