Резултати од барањето

 1. P

  Wizz Air летови од/до Македонија

  Здраво дечки, се надевам за тука ми е прашањето. Кога го поништуваат стариот пасош? Имам термин за сликање неколку дена пред патување во странство во декември, не знам како да постапам. До одење нема да ми е сигурно готов, ама не знам дали ќе го поништат на сликање или кога ќе треба да си го...
 2. P

  Студирам психологија

  Здраво дечки, има ли некој што студира психологија на Американ Колеџ?
 3. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Има ли некој што презапишал 4ти пат некој предмет?
 4. P

  Идеја за сопствен бизнис

  Dokolku nekoj ima iskustvo so online prodavnica ve molam da mi pishete :) bi sakala da pocnam so prodazba na handmade raboti, me interesira podetalno informacii sto kako e potrebno za pocetok i bilo kakvi soveti :)(y)
 5. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  14 кредити е услов да запишеш нареден семестар?
 6. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Мене на студентски ми кажаа дека може да ги презапишеш од летните семестри тие што сакаш да ги полагаш. Колешка се обрати до Управа и и одговорија дека можеш да презапишеш колку сакаш и дека не гледаат вкупен број кредити. Се надевам ќе остане на оваo_O
 7. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Веројатно е се уште како лани. Значи, секако запишуваш летен семестар без разлика дали имаш собрано 14 кредити, ама за да можеш да ги полагаш предметите од летниот семестар мора да собереш 14 кредити од зимскиот.
 8. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Мислам дека за да можеш да полагаш од 6ти семестар треба да имаш 14 кредити од 5ти, а конкретно за гпп и кпп се бараат предметите што ги напишав, ама чим си положил немаш гајле за тоа. Лани барем така беше кога се запишуваше условен семестар мора прво да фатиш услов 14 кредити од зимски за...
 9. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Само за тие два предмета ти треба услов односно да ти се положени за кпп - казнено право и за гпп - општ дел граѓанско, семејно и наследно, стварно и облигационо
 10. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Јас лани ( правни студии ) бев кај Силјановска и Кртолица, не се полагаше усно кај Силјановска туку само писмено кај Марко, другата група беа кај Каракамишева и кај Марика, кај двете беше усно и мислам дека лесно проаѓаа колеги, само Марика се мачеа да ја најдат на факултет:D Јас со Каракамишева...
 11. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Колеги, знае ли некој дали сега морам да ги презапишам предметите што ми се останати од летните семестри или можам на пример пред јунска или пред августовска сесија да ги презапишам?
 12. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Кога ќе има усно полагање ?
 13. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Како е на усен испит кај Тупанчески и Дракулевска?
 14. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Здраво, дали може да се извади потврда за редовен студент ако имам запишано е-2 ?
 15. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Знае ли некој со сигурност дали 51% присуство на предавања како услов за полагање испит важи и за презапишани предмети или презапишаните може да се полагаат како порано, директно на колоквиум, испит ?
 16. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Колеги, сакам да го презапишам Стварно право, дали со презапишувањето одам директно на испит? Веројатно нема да ми ги бараат вежбите што се прават во текот на наставата? И дали полагање на стварно е условено со претходно положен општ дел на граѓанското право?
 17. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Може ли некој да ми ја објасни процедурата за запишување е2 семестар? дали се уплаќа и рата за семестарот и плус 1000 денари за е2 па кога ќе се земе услов може да се полагаат предметите од новиот семестар?
 18. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Здраво колеги, сакам да прашам дали доколку запишам е-2 семестар (сега треба да бидам трета година) ќе се сметам за апсолвент и ке се сликам со мојата генерација?:D И дали може некој да ми објасни како оди запишувањето е-2? Ви благодарам однапред!
 19. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Здраво колеги, ќе може ли некој да ми каже збор-два за мастер меѓународно/деловно/корпоративно ? Како се одвива наставата, испитите итн.? Ви благодарам однапред
 20. P

  ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

  Колеги, како е на усен испит административно право во предсесија кај Давитковски и Шумановска ?
На врв Bottom