Резултати од барањето

 1. L

  Машински Факултет

  Od modul M2-9 dizajn na nosecki konstrukcii obv, e sea ako sakas polesno da si pomines zemi si mehatronicki sistemi,a ako sakas da naucis a kako sto gledam i si na EE po smerot ti se termicki masini(termo) ili osnovi na turbomasini(hidro), zavisi koja nasoka poveke te privlekuva hidro ili termo...
 2. L

  Машински Факултет

  Супер е.
 3. L

  Машински Факултет

  Може. Незнам дали може и одма од втор семестар за тоа не сум сигурен а за наредна година може. Се поднесува само молба мислам, ама мислам дека ако си во државна преминуваш во приватна квота.
 4. L

  Машински Факултет

  Скоро сите книги ги купуваш копирани. Во првиот семестар само Инженерска графика ќе си ја купиш оригинал, бидејќи со копија не даваат да одиш на полагање, околу 500 денари е.
 5. L

  Прашања и одговори

  Отиди до факултет и кажи дека ти треба копија за во студентски а немаш, би требало да ти ја дадат за 5 минути работа да ја копираш само и да ја вратиш одма.
 6. L

  Апсолвентски екскурзии

  Здраво.... Годинава планирам да одам на апсолвентската екскурзија,19 дена што е, со РАПСОДИ па сакам да прашам: -Колку пари потрошивте за џепарлак? -Колку пари се сите факултативни? -Кои факултативни мислите дека не вреди да се посетат, кои не ви оставиле некаков впечаток?
 7. L

  Машински Факултет

  Системи и управување имаш само задачи кога полагаш и кај двајцата професори (Атанаско Тунески или Лазе трајковски). Кај Атанаско лесно се положува, кај Лазе треба да вложиш многу труд, многу да решаваш за да положиш. Енергетика и екологија кај Доне лесно е, дава прашања за двата колоквиуми и...
 8. L

  Машински Факултет

  Кој смер си?
 9. L

  Студентски домови

  Дали има некој информација кога ќе излезе конкурсот за студентски?
 10. L

  Машински Факултет

  Динамика и осцилации имав јас избрано, но професор беше Иван Мицковски, повеќе од 90% положија преку колоквиум. Сега Даме Коруноски ќе го држи предметот, ма да и тој е добар не верувам дека ке биде до толку лошо. За Основи на енергетика не би ти препорачал заради професорката (Ана Лазаревска)...
 11. L

  Машински Факултет

  Техники на спојување нели можиш? Инаку од овие два сепак мислам дека производни системи.... моторни возилаа многу заглавуваа, тешко е, така кажуваа некои колеги што го имаа избрано.
 12. L

  Студентски домови

  Само оценките од диплома. Собери ги и подели ги со колку вкупно си полагал предмети (вклучувајќи ја и оценката од проектна задача).
 13. L

  Студентски домови

  Да, можиш.:)
 14. L

  Машински Факултет

  Нормално, треба да се фокусираш на учењето. Но, искрено, многу е побитно кои професори ќе ти се погодат. По ист предмет може кај некој да поминеш многу полесно, додека кај друг ќе треба да си ја оставиш душата од учење.Во септември, една недела пред да почнеме објавуваат кој професор на кој смер...
 15. L

  Студентски домови

  Да, имаш невалиден документ. Треба да однесеш потврда за тој месец што си ја внесил/а во електронската пријава.
 16. L

  Студентски домови

  Целосно се реновирани. :)
 17. L

  Машински Факултет

  http://www.mf.ukim.edu.mk/sites/default/files/files/Grupi za vezhbi - zimski 2015.pdf еве ти од минатата година види, би требало и сега да биде исто
 18. L

  Студентски домови

  Од апликацијата ова првото што е: Запишан сум по прв пат како редовен студент на додипломски студии од прв циклус на јавните и приватните универзитети и високо образовни установи во Република Македонија надвор од моето место на живеење. Jас сега ке бидам втора година, што треба да одберам ДА или...
 19. L

  Машински Факултет

  https://www.upisi.ukim.mk/Account/Login.aspx?ReturnUrl=%2f еве тука има
 20. L

  Машински Факултет

  Не, сам треба да си направиш корисничко име и после тоа да се логираш и да се пријавиш електронски. Нема проблем,уживај ;)
На врв Bottom