Резултати од барањето

 1. Bacillus gagous

  Креационизам наспроти еволуционизам

  Интересно и неверојатно, и по толку години уште постојат дискусии на темава, и уште поневеројатно е како нешто што во првичните дискусии се обидував да го образложам сеуште некој не го разбрал. Значи да повторам во кртки црти, теоријата на еволуција не се коси со концептот на постоење на бог...
 2. Bacillus gagous

  Грција - Лопов во Европското семејство

  Со вакви предрасуди или илузии никаде не стигаме, процентот на гермнаците кои знаат каде е македонија е далеку поголем отколку што ти мислиш. А процентот на македонци кои знаат како функционира и што значи ЕУ во споредба со процентот на германци е минорен.
 3. Bacillus gagous

  Грција - Лопов во Европското семејство

  Не бери гајле и да знеше германски немаше да го постигнеш тоа што сакаш да го постигнеш. Пробано веќе на помала група германци, одговорот што ќе го добиеш е:„ Па зошто си запнал толку па за во ЕУ? ни јас под услов да си го сменам името нема да се согласам да влегувам во ЕУ„
 4. Bacillus gagous

  Грција - Лопов во Европското семејство

  Петти март средба Папандреу - Меркел во Берлин, девети март средба Папандреу - Обама во вашингтон....................непослушното учениче го викаат прво кај психологот а потоа кај директорот
 5. Bacillus gagous

  ПМФ

  Чисто генетика нема нигдека, а и нема смисла да има, тоа што ти сакап најдобро е со молекуларна биологија да почнеш каде и да можеш, најубаво во некоја од побогатите држави во светов,зада можеш да добиеш подобро практично запознавање со посебнитеобласти, меѓу кои е и генетика.
 6. Bacillus gagous

  Реакции на Законот против пушење на јавни места

  Што не се води асална дискусија не се води, него ќе ми сумира некој како е де факто ситуацијата на терен сега за сега.
 7. Bacillus gagous

  Реакции на Законот против пушење на јавни места

  Да точно е дека се иде, ама тука се поставува прашањето дали ако се иде постепено ќе се постигне истиот ефект? Еве на пример, само како пример кој е тесно поврзан со начинот на спроведување на одлука за забрана за пушење во сите јавни простори за социјални активности, што се има покажано...
 8. Bacillus gagous

  Реакции на Законот против пушење на јавни места

  Лично ја имам видено кабината на љубљански аеродром. И тој што не пробал хероин не знае што лезет е кога ќе се боцнеш во вена. Лурц јас може не сум до толку шетан колку тебе а и не сум заприметувал како и каде смее и не смее да се пуши бидејќи едноставно сум непушач и бидејќи не ме...
 9. Bacillus gagous

  Реакции на Законот против пушење на јавни места

  Многу ми е жал што гледам дека дискусијата е сеуште ограничена на егоизам, краткорочни политички и краткорочни финасиски ефекти кои се користат за препукување. Но и покрај тоа ќе ја замолам леандра како до некаде позрела особа да даде свое видување во однос на анализата која јас ја направив...
 10. Bacillus gagous

  Реакции на Законот против пушење на јавни места

  Тема за која одамна сакав да пишам нешто ама ради многу причини не стигнав да видам дали има и каде се наоѓа дадената. Сега гледам дека се напишале многу страни и најголемиот дел од постовите се субјективни гледишта кои се под вилјание на одредени емоции. За да може да се анализира проблемот...
 11. Bacillus gagous

  Скопје во иднина

  Подземна сообраќајница не е исто што и подземен јавен транспорт, читај, размисли па одговори пред да се изрезилиш пак ко овојпат.
 12. Bacillus gagous

  Скопје во иднина

  Дали ми се причини или навистина некој сака до „убави“ културно ориентирани градби кои коштаат исто толку сака да заташка еден кумулативно исто толку скап но практично многу побитен проект наречен, ПОДЗЕМНА СОБРАЌАЈНИЦА ВО ЦЕНТАР?
 13. Bacillus gagous

  ПМФ Скопје, во фаза на изумирање?

  Александар факт е дека од повеќе аспекти ПМФ не е она што бар малку треба да биде, а со оглед дека е финансиран од државата во која кога и имаше мал дел од буџетот да се префли на истражување сите пратеници гласаа за амандманот да тое пари да се искористат за лаптопи за пратениците, не ни...
 14. Bacillus gagous

  Возачите ќе смеат да имаат најмногу 0,1 промил алкохол

  До пред промената кај нас во европа вака некако стојат дозволените промили алкохол при возење: А еве уште една карта од 2005 сега има некои мали разлики пошто и кај другиве се менува тоа:
 15. Bacillus gagous

  Mazda 6 vs. Opel Insignia

  Точно е не користи фиатов мотор, али претходната генерација дизел мотори што ги користеа беа развиени заедно со фиат. И не ги потценувајте италијанците за машинство некогаш знаат да изненадат инвентивни се, што во комбинација со гермнската прецинзност и контрола може да даде добар продукт.
 16. Bacillus gagous

  И Македонецот ќе лета за Париз за 20 евра?

  И јас месеци унапред купив од берлин повратна 220 па се зезнав сега пред месец дена излезе дека ако сум почекал ќе купев повратна со малев за 150 евра. Само колку за информација просечна повратна за франкфурт не е под 300 евра, пошто аеродромот во франкфурт е значително поскап.
 17. Bacillus gagous

  Падна визната бариера за Македонија

  И така е, тоа се културните разлики помеѓу нас и тие од западна европа, имено по однос на тие работи во животот ние сме многу поблиску до тие од јужна и средна америка одколку до нашите ни блиски европејци од запад. Како и да е најголемата придобивка, е што многу повеќе млади ќе излезат и ќе се...
 18. Bacillus gagous

  Граѓанската „не“ Култура во киносалите... :S

  Само колку да им дадам надеж на сите љубители на седмата уметност која се твори само за да го има правиот ефект кога се гледа на големо платно, ќе пуштам информација, дека во Германија секој си седи на местото кое му е наведено во картата, сите се тивки за време на проекција, и се трудат на...
 19. Bacillus gagous

  Може ли религии и вери да го НАДМУДРАТ Бог

  Знам дека сум off topic али ако не е тајна атеист, ти да не имаш студирано теологија?
 20. Bacillus gagous

  Во што веруваат вонземјаните ?

  Кина не е држава?
На врв Bottom