Резултати од барањето

 1. karan

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Aлија Ахмети е социопат со лекарско па, еве го, 20 години е воџа на малцинството 24%. 1689971496 Изгледа и цивилмедиа на Џабир Дерала (дежурните соросоидни проститутки) гутаат таму. https://civilmedia.mk/od-ilovitsa-do-soluna/
 2. karan

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Замисли Грујо да се сетеше на ова и да го набавеше мерцедесот под услови на деловна тајна. :sramezliv:
 3. karan

  Политиките на Бугарија кон Македонија

  Форумов станал ко бугарска јавна куќа среде Скопје.:lolzz:
 4. karan

  Бугарија - новата Грција

  Еден бугар разбра. Остануваат уште 6 милиони. https://glasove.com/categories/komentari/news/petr-stoyanov-tryabva-da-promenim-nashiya-ton-km-makedoniya
 5. karan

  ЈСП - случки, прашања, дискусии

  Па, не знам баш дали има можност кај сите шофери да се купи. Електронскиот систем за наплата е направен набрзина за да се исперат пари. Во современите електронски системи можеш да си купиш билет директно преку картичка.
 6. karan

  ЈСП - случки, прашања, дискусии

  Глупавото и криминално Скопје го има најлоповскиот систем за наплата на јавен транспорт. Ако стигнеш во Скопје во 22:00 како странец без македонски телефонски број нема како да си платиш карта и треба да се молиш да не ти влезе контрола. Ебати идиотите.
 7. karan

  Антички Македонски јазик / модерен Македонски јазик

  Штрипац, а мене ме интересира по кои закони на логиката ти можеш да извлечеш такви заклучоци за два јазика за коишто: - за античкиот македонски имаме оскудни извори само до 2 век п.н.е. - за словенските јазици имаме веродостојни податоци кои датираат најдалеку до 9 век н.е. Се работи за...
 8. karan

  Антички Македонски јазик / модерен Македонски јазик

  Ако сакаш за Калимеро? ))) Сигурно помило ќе ти биде.
 9. karan

  Влада на Македонија

  Ако на следните избори ДПМНЕ и СДС не загубат барем 30% од македонските гласови дефинитивно не заслужуваме држава. Не е важно дали тие гласови на протестот (политичкиот) ќе се концентрираат кај Левица или плус и кај останатите десничарски формации. Важно е да се разбие врската албански уцени -...
 10. karan

  Антички Македонски јазик / модерен Македонски јазик

  Имаше Дарданци и Пајонци... А ние не знаеме како беа поврзани нивните јазици со старогрчкиот и со прасловенскиот. Престани да споделуваш глупи бугараши како Љупчо Куртелов од Охрид. Како прво не можеш ниту ти ниту никој друг дефинитвно да определи каков јазик говореле античките Македонци...
 11. karan

  Антички Македонски јазик / модерен Македонски јазик

  Поголема глупост немав слушнато. Името на Скопје доаѓа од пред-римски назив којшто е поврзан со грчкото skopia - стражарница, набљудувачница. Од епископија доаѓа името на Пешкопеја. Ова може да покажува дека Македонците го презеле зборот директно од предримското население за разлика од Албанците...
 12. karan

  Антички Македонски јазик / модерен Македонски јазик

  Здраво Божо, си се вратил од мртвите? Граматичките промени во македонскиот јазик (и во бугарскиот) се одвивале пред сѐ под влијание на грчкиот (Византија) и помалку на влашкиот. Влијание на албанскиот е чиста ваша фикција г-не Георгиевски.
 13. karan

  Антички Македонски јазик / модерен Македонски јазик

  На темава само бугараши и титови копилиња се просераваат. МОже ли модераторите да се погрижат за сериозноста на дискусијата и да ги отстранат троловите? Он-топик: Македонскиот, бугарскиот и српскиот(хрватски/босански) содржат голем број на зборови примени од старите јазици на автохтоното...
 14. karan

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Осеќам дека со последните неколку поста просеравања на "братјата-освестувачи" и оваа тема ќе биде затворена за 2-3 дена.
 15. karan

  Влада на Македонија

  Им се оддолжиле на најнеспособните во партијата. Еден борец за правда директно од Делќево.
 16. karan

  Шарена куртонијада

  Да не се заборави елементарната непогода што пред 5 години нанесе непоправлива штета и намерно го нагрдуваше лицето на државата со ангажиран политички активизам и масовни манипулации. Шарената куртонијада. Кад тад.
 17. karan

  Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

  Овој Момировски е печен да биде портпарол на влада формирана од Мицко Кооперативниот во години кога на Македонија и се случува национална, социјална и општествена катастрофа.
 18. karan

  Соживотот во Македонија

  И кај нас почнуваат. Двајцата малолетници што ја убија жената во Струмица којашто живееше сама биле Циганчиња. Само што не се соопштува јавно за да не се ширела меѓуетничка омраза.
 19. karan

  Македонска фудбалска репрезентација

  Браво. Прекрасно. Предобро.
 20. karan

  Македонска фудбалска репрезентација

  Интелигентно играат, само дали ќе издржат уште едно полувреме. Ако имаше правда Германија веќе ќе водеше со 2 гола.
На врв Bottom