Резултати од барањето

 1. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Указ 95/2022 21.05.2019 intervju Sofija 30.12 2020 finalna 4.03.2022 neredovna 2.06.2022 finalna 22.06.2022 polozitelno 23.09.2022 ukaz
 2. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Немам зборови какво е чувството, УКАЗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сега сум на работа, ама еве кој е со брат без стар документ , да си чека УКАЗ :)
 3. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Кај мене ништо ново
 4. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Отвори на страна 1336, таму е списокот
 5. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Кај мене нема промена , трпение
 6. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Serverot za proverka ne raboti kaj mene ili?
 7. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Д Да прашам со кој претходен статус биле овие преписки, од финална, дополнителна или од положително ако е можно се провери.
 8. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  https://forum.kajgana.com/threads/%D0%91%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D1%98%D0%B0%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC...
 9. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Пред неколку постови @perka1 ти напиша дека помина без промена. Тие знаат дека во тој период Бугарска егзархија им ги промени сите презимиња, Зборот ми е, ако веќе инстинктот ти вели дека мора да смениш нешто, поарно да го побараш во Софија во Државен архив. Барем ќе ти издадат оригинален документ.
 10. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Каде и да одиш жена ти ја носиш со тебе, таму ја пријавуваш и немаш проблем. Нема потреба и таа да има бугарски пасош. (Ќе треба да имаш работа и сместување.)
 11. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  За два три дена, јас барав во архивот во Прилеп, многу љубезен дечко, по телефон ми се јави.
 12. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Добар ти е документот. Треба да се поклопуваат неколку податоци , на пример датум на раѓање, место . . . И да побараш во матично да ти издадат (решение) и посмрница од дедо ти, со тоа ќе докажеш дека тој е истиот човек.
 13. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Како е можно од положително на нередовна, Знам дека е можно, ама пуста надеж
 14. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Повеќе не издаваат происход, гледам одамна си на форумот , цело време го цитираат новиот закон за државјанство, без происход со стари документи од трето колено
 15. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  https://elingua.bg/ Овде имаш ценовник , јас ги сликав и им ги пратив по меил, другиот ден си ги зедов , преведени и легализирани 1656414073 Види на првата страна од овој форум, никако посредник, не верувајте на НИКОЈ
 16. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Во моите 'мислења' имам објаснето, еве уште еднаш. Кога отидов во Софија си ги зедов преводите од преведувач (претходно ги имав испратено скенирани изводите на меил). И само со изводи од прадедо, дедо, татко , брат, мојот извод, венчаница и копија од пасошите отидов на шалтер во Министерството...
 17. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Најверојатно вчера или денес, скоро секој ден проверував,
 18. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Немам сила да се радувам, после милиони разочарувања, се надевам дека президента ќе потпиши.
 19. A

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес од дополнителна проверка во финална, не сакам да напишам што следува.
На врв Bottom