Резултати од барањето

 1. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  После долго време сум одбиен. Незнам точно ден, но има 2-3 недели како не сум проверил. Од оваа гледна точка сум и среќен што ме одбија. Фала и поздрав на сите, со среќа!
 2. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Мал апдејт: Ги поднесов истите документи со кои аплицирав (изводи/умреници), затоа што немав други/стари документи. Штом има измени ќе пишам.
 3. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Барај корекција во матична служба за книги кај нас. Нека корегираат се според личната карта.
 4. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  А дали има некој друг што однел само изводи и потврда? Ја се мислам што да правам, ама наредна недела би носел и јас, пошто други документи немам, а нема ни во архивата.
 5. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Каде го бараш селото? Те молам испрати линк, или објасни каде одиш во навигацијата за да стигнеш до архивата со села. Фала ти.
 6. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас зборев со неколку посредници и со човек од Софија, никој немаше конкретен одговор. Изговорот беше да помине Август да се вратат од одмор па ќе видиме што треба и каде треба да се достават дополнителни документи. Сите од нив категорично кажаа дека ако не ги уважуваат досегашните МК изводи и...
 7. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Стави ме мене на дополнителна. Однесени два пати изводи.
 8. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Збори на смешен стримички и немаш гајле. Ја поминав интервју со скоро сите погрешни одговори, девојката се газеше од смеење.
 9. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Конечно и кај мене промена на статус во финален експертен преглед. Интервју 24.04.2019, документи од прадедо пред 1918.
 10. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Прашај ги дали може да ти ги препратат во амбасада/конзулат во Германија.
 11. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дали некој има инфо дали е иста постапката за диплома од факултет?
 12. S

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Кога страната не им работи, тогаш ги упдејтираат, не е дефект.
На врв Bottom