Резултати од барањето

 1. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Во други приходи спаѓа заработката од интернет. Како друг доход се смета и доходот остварен од продажба на корисен цврст отпад, доходот остварен со електронска трговија преку интернет, доходот од интернет маркетинг услуги, износот на неискористените донирани финансиски средства од членот 12...
 2. BlackArrow

  Астрономија факултет

  Го имам посетувано тој курс во 2009. Колку што видов нема ништо ново воведено во однос на програмата. Онака кога имат некои предавања ги посетувам.
 3. BlackArrow

  Данокот за работа преку интернет е 15%

  Па мислам дека ако те фатат дека немаш пријавено ќе ти земат 70% од заработката. Сега имат увид во сметките во банките така да не би ти препорачил да не пријавиш.
 4. BlackArrow

  Данокот за работа преку интернет е 15%

  Под кој вид на приход ги пријавуваш примањата?
 5. BlackArrow

  Здравствено осигурување

  А ако не бара работа активно, односно се пријавува на 6 месеци?
 6. BlackArrow

  Постапка во АВРМ и ФЗОМ

  А колку се плаќа за осигурување за приход над 144000 денари. Јас за во иднина се мислам да почнам да работам фрееленсер од дома со што би си дал отказ од работа. Е сега примањата ми надминуват 144 000 на годишно ниво. Еден другар ми кажа дека ако сам си дадам отказ не ме следува здравствено...
 7. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Од Америка ми праќат дирек на девизна сметка во банка
 8. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Немам јас договор за тоа што го работам како фреелансер. Можам да ѓи пријавам како доход од работа ако немам скучено договор за тоа што го работам?
 9. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Не покажува приходи од странство во овој новиот систем. Изгледа нешто имат сменето. Ова е со што има во Вид приход https://prnt.sc/ma0mjl Инаку немам договори со овие што работам од странство. Онака сме...
 10. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Под кој тип на приход ги пријави? Јас работам како фрееланце програмер али без договор онака. Е сега не знам дали треба под Доход од работа -> Примања по основ на други извршени повремени или привремени услуги или пак Друг Доход. Видов под Друг доход спаѓат заработка од е-трговија и интернет...
 11. BlackArrow

  Барам / Имам потреба од...

  Пробај овде https://www.facebook.com/intertec.io/
 12. BlackArrow

  Заработка на интернет (официјална тема)

  Дали пријави до крајот на 2018? Јас имам околу 1500 али немам ништо платено. Ова со новиот систем не знам дали ќе е автоматски или пак треба рачно да се пополнуват барање. Мене ми стигат парите на сметка во банка.
 13. BlackArrow

  Пријавување во УЈП

  Во евра се
 14. BlackArrow

  Пријавување во УЈП

  Не наидов на тема за плаќање данок па ќе прашам овде. Дали сега со новиот систем, приходите кои ги добиваме од странство на сметка во банка ќе треба пак ние да ги пријавиме или ќе бидат автоматски пресметани и ќе биде пратено маил или по пошта колку данок треба да платиме?
 15. BlackArrow

  Астрономија факултет

  Се запиша некој од овде Астрономија?
 16. BlackArrow

  ПМФ

  Дечки има некој тука што има слушано настава на ПМФ - Астрономија и Астрофизика (додпипломски или магистерски) да каже дали вреди да се запишува тоа или само трошење време е
 17. BlackArrow

  Астрономија (истражувања, откритија, новости)!

  Дечки има некој тука што има слушано настава на ПМФ - Астрономија и Астрофизика (додпипломски или магистерски) да каже дали вреди да се запишува тоа или само трошење време е
 18. BlackArrow

  Рандом мистерии

  https://www.youtube.com/watch?v=zksFfpFdnEQ&t=1068s
 19. BlackArrow

  Постдипломски

  Дали знаете дали има втор циклус на студии од областа на астрономија и астрофизика на ПМФ? Дали имат овде некој или познавате некој што има посетувано доколку постои таков смер во втор циклус на студии?
 20. BlackArrow

  Изгубени во вселената (Lost in Space)

  Јас ја изгледав. Супер ми серијава
На врв Bottom