Резултати од барањето

 1. Hulse

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Никаде не напишав дека поради зголемен наталитет нашиот удел во раѓањата се зголемил а нивниот опаднал. Само констатирав дека имало промена.
 2. Hulse

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Се согласувам за помагање од страна на владата за поголем наталитет, но во тој случај ќе помогнат на сите граѓани на државава не само на Македонците. Меч со две острици. Е сега, нашиот и нивниот удел во раѓањата не е променет веќе 20 години ако не и повеќе од тоа. Можеш да го провериш тоа во...
 3. Hulse

  Машински Факултет

  Ме интересира дали некој знае кој дел треба да се учи од предметот Електротехника во втора година, со оглед дека го имам положено истиот предмет пред 2 години кога имаше помалце кредити. Благодарам однапред.
 4. Hulse

  Superhero Movies

  Според режисерите да, од денеска се трга банот за спојлери. Инаку има шпекулации Крис Хемсворт дека ќе го продолжи договорот со Марвел
 5. Hulse

  Superhero Movies

  Апсолутно феноменално филмче.
 6. Hulse

  Superhero Movies

  Претпазливо по нетов, ликнати се детали од Endgame.
 7. Hulse

  Lord of the Rings трилогијата + Хобитот

  Многу поинтересен и побогат дел за црпење на идеи е втората ера за разлика од животот на младиот Арагорн како што имаше некои шпекулации. Само да не заебат работа со пикање на денешните политики, идеи и останати форсирани размислувања во серијава само за да задоволат една група на луѓе. Имаат...
 8. Hulse

  Феминизам!

  Доколку жената не сака дете, таа има неоспорно право на абортус. Е сега, мене ме интересира што се случува доколку жената се одлучи да роди дете што мажот не го сака. Дали мора да се плаќа алиментација кај нас без разлика на тоа? Доколку е така, дали е тоа рушење на правата на мажот или не? Ако...
 9. Hulse

  Преживеани учесници од Илинденското востание

  Можеби не си ме разбрал убаво или јас не се изјаснив најдобро, но тој Лазар (или Лазо) е татко на Стојан а не обратно. Инаку семејното презиме е Милошов или Милошев на Лазар. Патем сега дознавам од книга за с. Љубанци дека имало љубанска чета којашто била составена од Крсто Попов, Тодор...
 10. Hulse

  Преживеани учесници од Илинденското востание

  Друже гледам дека си доста упатен, па ако не е проблем да побараш за мои предци дали има нешто во бугарските архиви. Првиот е Блажо Црвчов (Црвчев) којшто најверојатно бил соработник и учесник во Илинденското востание, не знам точно во која чета, само знам дека примал илинденска пензија поради...
 11. Hulse

  Значењето на термините- “Бугар“ , “Грк“ и “Србин“ во однос на Македонците!

  Некој да го преведе убаво ако не е проблем. Благодарам.
 12. Hulse

  Слики во стоковна куќа

  Мислам дека не е во ред да отворам тема, но мене ми е од огромно значење. Се работи за најверојатно единствената слика од прадедо ми, којашто порано се наоѓала во една од стоковните куќи во Скопје. Сега моето прашање е дали некој знае дали воопшто се зачувани некои слики што порано стоеле во...
 13. Hulse

  Македонија и Македонците во Прва светска војна

  Еј голема работа ќе ми завршиш ако не те мрзи да провериш, Блажо Црвчов или Црвчев од Љубанци. Инаку колку книги вкупно има Илинденски сведоштва?
 14. Hulse

  Македонија и Македонците во Прва светска војна

  А како се вика тој што аплицирал за илинденска пензија ако не е тајна? Многу ме интересираат вакви теми на муабет. Инаку и јас планирам да проверам дали го има прапрадедо ми во Илинденски сведоштва. Ја имаш купено ти книгата или?
 15. Hulse

  Македонија и Македонците во Прва светска војна

  Не ми ги отвора резултативе што си ми ги пратил, но претпоставувам дека тоа се двете книги од Бојко Стојановски, бидејќи прееска убаво пребарав за тоа. Едната ја имам дома и иако дознав информации за моите предци преку неа, што моите роднини ги заборавиле, како на пример дека мој прапрадедо...
 16. Hulse

  Македонија и Македонците во Прва светска војна

  Едниот дел од фамилијата ми е од Љубанци и периодов ме заинтересира што како се случува порано во селото и околината.
 17. Hulse

  Македонија и Македонците во Прва светска војна

  Ме интересира од каде можам да најдам пишани извори за разните работи што се случувале во околината на скопско во периодот на Првата светска војна? Прво под српска администрација на почетокот на војната и после под бугарска кога паѓа до крајот на војната. Ме интересира за животот и секојдневието...
 18. Hulse

  Исхраната на нашите предци

  Името на темата го напишав општо, но повеќе ме интересира од што најчесто се состоела исхраната на нашите предци тука во периодот пред индустријализацијата и урбанизацијата по втората светска војна? Особено ме интересира периодот околу почетокот на 20-от век. Од моите дедовци немам ништо...
 19. Hulse

  Какви патики носите?

 20. Hulse

  Машински Факултет

  1. Друже ако си паметен и упорен со било која струка можеш да имаш добра работа, ако ти е до тоа. Од лично искуство би одел со енергетика и екологија. 2. И ова до некаде е точно, јас со 78 поени бев примен во државна квота и тоа бев 20ти од 40 луѓе примени на мојот смер ако не се лажам. Ова беше...
На врв Bottom