Резултати од барањето

 1. Изгрев

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  Христијанска теократија vs државен атеизам- 1.Запазување на традиционалните и духовни вредности, 2.Слободно исповедање на верата, 3.Забрана на убиства(вклучително и на неродените-аборти). Поздрав.
 2. Изгрев

  Прашање за Христијанството III

 3. Изгрев

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  Во Југославија религијата не била забранета официално(иако знаеме како се третирала), и соодветно атеизмот нема вина. Дали онаму каде што бил официјална доктрина(или што и да е)атеизмот има вина за злоделата што биле вршени во негово име? https://en.wikipedia.org/wiki/State_atheism
 4. Изгрев

  Дилема

  Како што претпоставив- (n)
 5. Изгрев

  Дилема

  Ти како што си ја насловил темава си во дилема, за да ти помогнам мора и сам да сакаш да си помогнеш, а тоа ќе го сториш ако одговориш на хипотетичката ситуација која ти ја постаавив во која си инволвиран ти.
 6. Изгрев

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  Може да негираш и дека Вардар тече низ Македонија, ама тоа е само твое празно негирање.Верниците настрадале затоа што биле верници, а насилниците биле атеисти и насилството го извршиле во името на атеизмот.
 7. Изгрев

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  Напротив точно заради верата си пострадале. Постирав многу линкови и докази пртходно, тоа што сте индоктринирани и го идеализирате атеизмот си е ваше.
 8. Изгрев

  Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

  Официално не била во СССР вероисповедта забранета, неофицијално стотициилјади жртви заради верата си, и тоа во имет на атеизмот. Во времето на Енвер Хоџа во Албанија вероисповедта била ОФИЦИАЛНО забранета, и официјалан доктрина (или што и да ви е таму) бил токму атеизмот. Читај стејт атеизам и...
 9. Изгрев

  Дилема

  Оф топик??? цело време се обидувам да ти помогнам да си ја решиш дилемата,постот ми е строго по темата, тоа што несакаш да си помогнеш или што воопшто не си во дилема, а се натегаш тоа е твоја работа. За да реши човек дилема треба да соработува, а ти место да соработуваш ти одиш во оф топик.
 10. Изгрев

  Дилема

  За да си ја решиш дилемата(ако нвистина сакаш и ако навистина си во дилема), трба да се потрудиш и самиот. Ајде плукни го камчето, имаш дадената ситуација, шу праиш?
 11. Изгрев

  Дилема

  Истото што и ти би го направил откако ќе разбереш ако се докаже дека жена ти(на пример)веќе 20 год е мртва, а таа седи и седела 20 години покрај тебе жива и здрава. Истата личност која се грижела и те чувала 20 години.
 12. Изгрев

  Антихрист во Христијанството

  Благодарам за поправката, и воедно се извинувам за грешката, и во самиот линк што го постирав стои Илија и Енох. (y)
 13. Изгрев

  Прашање за Христијанството III

  И Ципрас исто беше за благослов и откако го доби- нож во грб,пред изборите што не ја предложи како идеја пред народот туку откако се утврди на власт- лицемерие од епохални размери. Некака го стават законот на референдум па ќе видат колку проценти од народот ќе гласа за содомијата.
 14. Изгрев

  Прашања за Исламот III

  Ефенди слабо ти оди со периодите. Џамијата во Кордоба е градена-од 784. до 987, додека Света Софија за прв пат во 360, а современиот изглед(без минарињата)меѓу 532-537 односно повеќе од два века пред џамијата во Кордоба и воопшто пред појавата на исламот.
 15. Изгрев

  До и Од модераторот на подфорум Религија

  Првата реченица од правилото за темата верски вести гласи- ’’Секоја вест од областа на религијата или има некаква поврзаност со религија оди на оваа тема. Значи споделување на било каква Вест и настани кои се случуваат/случиле.’’ Е сега навистина ми е нејасно како вест во која стои став за едно...
 16. Изгрев

  Феминизам!

  Бразилската лидерка на „Фемен“ јавно им се извини на христијаните Сара Фернанда Гиромин, која во 2012 се прочу како „Сара Винтер“, беше основач на бразилското феминистичко движење „Фемен“ и организатор на цела низа разголени и богохулни протести што привлекоа големо медиумско внимание. Сепак...
 17. Изгрев

  Прашања за Исламот III

  Особено архитектурата големи иноваци и откритија,реконструкции на постоечки објекти, старите притежатели сами ги повикувале да им ги преправат, никако со сила нели.:cautious: Неколку минариња отстрана, малтер еден слој врз иконите, и оп џамија.:bravobe: Ефенди ова е за страм, сеедно џамијата во...
 18. Изгрев

  Антихрист во Христијанството

  Така е, за знаците и времињата може да има спорови може да се прашуваат луѓето, но нема спор дека второто и славно Христово пришествие ќе биде јасно и со слава. 35Значи, бидете будни, зашто не знаете во кој час ќе се врати господарот на куќата! Тој може да се врати навечер или на полноќ или во...
 19. Изгрев

  До и Од модераторот на подфорум Религија

  Атеист Aј со среќа нека ти е,арно досега те игнорирав ама сега управник си станал, мора да комуницираме. Ништо лично ама ’’атеист’’ модератор на религија апсурдно ми се чини:eek:.Како и да е. ---- Избришано од Модератор ------ За дивеењето на создателот на темата, стариот модератор не се...
На врв Bottom