Резултати од барањето

 1. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Не продадов TJX, пошто верувам дека со извештајов повторно ќе се врати акцијата нагоре, направив дабл даун и ја преполовив влезната цена. Јас не купив META ама на SNAP извадив добра заработка.
 2. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Беља, не стигнав да продадам на време TJX и отиде во спротивна страна.
 3. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Дифолт значи дека една држава кажува дека веќе нема да си ги подмирува сметките. Парите што всушност се должничка хартија од страна на владата ќе ја изгубат целата вредност. Сите држави низ светот што чуваат вредност во форма на Амерички обврзници ќе останат со неупотреблива тоалет хартија...
 4. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Ова денес е страв поради можен дифолт. Ако најдат решение и направат договор се ќе оди во спротивна насока.
 5. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Тој од секогаш бил малку "поинаков". Но, понекогаш има бомбастични идеи.
 6. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Scion Capital на Michael Burry од The Big Short направиле значителна инвестиција во Кинески акции BABA и JD и во некои од регионалниве банки што се најмногу погодени од кризата.
 7. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  И од CSCO и од TJX купив колови во петокот. Од TJX за сега сум 35% добивка, а од CSCO се уште сум на 0. Ама и ја го видов чартот и очекувам да скокне после извештајот. За DE не се решив пошто по се изгледа дека тргувањето на акцијата не зависи толку многу од извештајот колку што зависи од...
 8. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Со ARLO растури. 150% поврат за еден ден. Криво ми е што не купив повеќе. Фала за препораката. (y) 1683900072 I'm out. NFLX is too rich for my blood. А со компании од стриминг тип никогаш не знаеш што ќе се случи. Дизни само што објави катастрофа извештај. Дали тоа ќе се рефлектира и врз...
 9. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Скапи се кај NFLX. Многу buying power бараат за пут.
 10. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Купив 3 ARLO calls. 1683829388 Се двоумам за DE. Имаат earnings следната недела. Сигурен сум дека ќе имаат јак извештај, но проблемот ми е што оваа акција се тргува буквално паралелно со CAT. А CAT имаше исто така силен извештај, но многу мало влијание врз цената на акцијата.
 11. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Биди внимателен со купување на овие акции. Иако се стабилизираа тарифите, се претпоставува пад на заработката по акција. Доколку тоа испадне вистина, може да ја скратат или да ја укинат дивидендата. Двете акции се тргуваат паралелно. На 16ти пред отварање на пазарот GOGL го објавува извештајот...
 12. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Јас ги гледам Кинескиве компании. Денес JD имаше добар извештај и ги повлече другите нагоре. Следната недела ќе известуваат од BABA и BIDU, а овие три обично се тргуваат паралелно. Па ќе видиме.
 13. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Ја продадов лани, дивидендата е фантастична, но не ми се допаѓаше тоа што е регистрирана како партнерство. 37% задржан данок. Но на оваа цена мислам повторно да влезам. Нема врска со понзи. Работата е дека акционерите имаат можност да бираат, ќе земат дивиденда во пари или во акции. Ако земат во...
 14. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Јас сум многу задоволен од GOGL(Норвешка компанија со седиште во Бермуда) и од SBLK(Грчка компанија). И двете компании имаат добри дивиденди и данок се плаќа само кај нас 10%. Двете компании се од сектор dry bulk marine shipping. Овој сектор заслабна малку додека Кина беше затворена и поради...
 15. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Акциите не се на име на ИБКР, затоа и добиваш покани за собранија и за гласање. ИБКР е брокерот што е посредник. Ова со интернализацијата им е само полесно за порамнување clearing после тргувања.
 16. V

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Тоа е заработена дивиденда, а не исплатена. Таа ти се рачуна во вредност на портфолиото, а на извештај ти ја пишува како Dividend Accruals. Тек откако ќе дојде dividend pay date, тогаш ќе ти се претвори во пари и тој ден треба да го рачунаш при пријавување на данок како ден кога ти си ја добил...
На врв Bottom