Резултати од барањето

 1. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Kako go podignavte ukazot od Bitola? Kje moze da ja objasnite procedurata? Blagodaram 1601498991 Јас немав проблем со ова. Дедо ми во изводите беше Васил и Василије, и не подадов никаков дополнителен документ.
 2. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво, може ли објаснување како се зема државјанството во Битола или контакт од посредникот?
 3. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Процедурата ја почнав со документи од вујко, ама во Март 2019 кога дознав дека не даваат со документи од роднини, однесов потврда од здружението во Струмица. Поздрав
 4. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Апдејт од моја страна. Почнав со процедурата Јуни 2016, интервју имав Април 2018, Мај 2019 финален преглед, Септември 2019 статуст дека ми претстои издавање указ, Август 2020 потпишан Указ.
 5. P

  Работа во Германија

  Лорена за колку време доби одговор?
 6. P

  Работа во Германија

  Доколку има некој аплицирано за виза за квалификувани работници / Blue Card молам нека ми пише!
 7. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас сум со слични дати.. Почнав со процедурата Јуни 2016, интервју имав Април 2018, Мај 2019 финален преглед и сега во Септември ми се смени статустот дека ми претстои издавање указ. Значи уште една година скоро чекање до потпис...
 8. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Како се средува проблемот со различни имиња/презимиња во изводите поднесени со потврдата од БКК? Читајќи некои мислења на форумов, проверив дека во изводот на умрени дедо ми е Васил, а кај мајка ми е пишан Василије.. Дали ова ќе биде проблем да морам да поднесувам плус документ и ако да, каков...
 9. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Што значи ова потврда од кај Лазар? Тоа е истата потврда од клубот во Струмица? Бев на интервју во април 2018, со документи од вујко сум без потврда. Како да ја извадам таа потврда, колку чини и мора преку посредник или може сам?
 10. P

  Дискус-хернија(искуства и совети)

  Лозанче е неврохирург, немаш потреба од него ако хернијата не е од висок степен и неизбежна ти е операција. Оди кај физијатар подобро, ќе ти каже што треба да правиш. Јас го препорачувам д-р Зоран од Промедика. Мене многу ми помогна. Ќе има денови кога ќе имаш болка,а ќе има и кога ќе заборавиш...
 11. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Апликацијата се вика BG Passport Interview и ги има новите прашања. Јас бев на интервју пред месец и скоро сите прашања ми се паднаа од таму.
 12. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  После интервјуто, кога проверувам на сајтот ми дава порака Образувана преписка и број.. Ќе може некој да ми објасни што значи тоа? Дали тоа е новиот број со кој треба да ја проверувам процедурава до каде или не.. пробав да го внесам ама не ми отвара ништо со него.
 13. P

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ќе може ли некој да ми ги прати прашањата за интервјуто? И дали е потребно да се носат некои документи на истото?
 14. P

  Дискус-хернија(искуства и совети)

  Имал ли некој искуство со губење на стапалото од дискус хернија? Имам веќе 4 години, од Л4 до С1. На почеток не ја сфатив сериозно и не се пазев па два пати ми се случи да не можам да мрднам од кревет. Со инекции и терапии се средив некако. Последната година дена вежбам активно, трчам...
На врв Bottom