Резултати од барањето

 1. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Син ми имаше интервју во битолскиот конзулат на 9 јули оваа година. Му рекоа да се јави после 4-5 месеци за да го кажат бројчето на кое треба да ги следи статусите. Му го дадоа овој број за информации 075/282-724. Пошто интервјуто ти било во фебруари, би требало бројчето да ти е излезено...
 2. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво форумџии Во четвртокот јас и сопругот ги подигнавме указите и пријавивме адреса во Благоевград. За подигање укази имавме закажано во април 2022, но ја искористивме сегашната ситуација, па предвреме завршивме работа. Ве охрабрувам Вас на кои сте влезени во указ, да не чекате до...
 3. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Указ 75 денес и кај мене и кај сопругот
 4. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Лани во април со сопругот бевме ставени на дополнителна. Веднаш поднесовме повторно документи. Статус финална добивме на 14.08., значи година и четири месеци бевме на дополнителна. А сега од 29.09 сме на положително. Имај трпение ќе стасаш на финална и ти , можеби побрзо оти гледам роковите за...
 5. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Бевме на Бевме на дополнителна од април 2019 до август 2020
 6. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Од денес јас и сопругот сме на положително. Пред месец и пол бевме ставени на финална. Значи веќе помалку се чека за промена од финална на положително.
 7. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Доволно се изначекавме на дополнителната. Предпоставувам дека ќе чекаме 2-4 месеци до промена во положително. А приметив дека некои членови од форумот стасуваат до положително за 3 месеци.
 8. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  И јас да се пофалам за промената денес. Конечно се промени статусот од дополнителна на финална кај мене и сопругот. Интервјуата ни беа на 11.01.2018. Дополнителна од април лани, доставени дополнителни документи пред рокот (18.07.2019). @palekrstic кога ќе ажурираш списокот, клај не во финална.
 9. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  И кај мене и сопругот од 07.2019 нема промена
 10. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  На форумот гледам дека сме неколкумина што сме заглавени (предпоставувам заборавени) на дополнителна околу една година . Некој ако дознае за начин за да ја подтурнеме работата, дали со адвокат, дали со праќање мејл на соодветна адреса... нека сподели. Инаку јас и сопругот сме на дополнителна...
 11. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас и сопругот сме на дополнителна од април лани. Доставивме повторно документи пред рокот. Интервјуата ни беа на 11.01.2018. Ни останува да чекаме на промена наскоро. @Oldboy од кога си на дополнителна?
 12. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  И јас со сопругот чекаме промена. На дополнителна сме од пред една година
На врв Bottom