Резултати од барањето

 1. xeqtrmkd

  Помош, Nikon 70-300mm VR или 55-300mm VR

  До јуни собери си пари и купи си 70-200 2.8 Никоново парче и ич да не се секираш :) , а ако имаш среќа да ја смениш верата во Канонска тогаш уште поубај има за канон :)
 2. xeqtrmkd

  Помош, совети, размена на искуства...

  Сигурно помала е луфтата кај мене збоГ заради шо е подруг модел на фотоапарат т.е. со понов процесор.Нз не сум мерел/тестирал ама ако сакаш може утре то да го пробам :) . Иначе иам онакво "куралце" римоут контролер.Со него сликав знам 30мин експозиција и сигурно небеше уште толку чекањето.
 3. xeqtrmkd

  Помош, совети, размена на искуства...

  Бавно ја процесира сликата,слаб му е процесоро.Пробај на помала резолуција,RAW никако :) .
 4. xeqtrmkd

  Каков фотоапарат имате?

  А шо бленда е сигмата ? ф/1.0 :) ? теорија нема сигмата да е подобра од 18-55 во low light. на 18мм ф/3.5 има кит ленсот а сигмата 4.5 на 70мм.Едино че биди подобра ако со 18-55 сликаш да речиме на 55мм со 5.6 тогаш сигмата е подобра со тоа што на 70 е 4.5 а то не е -значително подобрување- во...
 5. xeqtrmkd

  Портрети (ваши дела)

  од петок кажаја за снег,кај да е..ако сакаш може да имаш :)
 6. xeqtrmkd

  Портрети (ваши дела)

  хаха јбг,загрозен вид сме мора да си се пазиме :)
 7. xeqtrmkd

  Портрети (ваши дела)

  Self-portrait ( канонџииве некако сме склони кон селф-портрети :) )
 8. xeqtrmkd

  Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

  А да ти продам јас canon 550d и фотки и видео да си прајш ? :) Од овие сите наведениве далеку поубаф а за уба цена :)
 9. xeqtrmkd

  Панинг

  Фотки од Авто-мото-митингот(ако можи така да се наречи) во Прилеп.Количината фатени на бегање во "пенинг" :)
 10. xeqtrmkd

  Панинг

  А со каков објектив сликаше?Ако објективот нема стабилизација ќе си имаш мака со панингот :) --- надополнето: Oct 4, 2011 11:09 AM --- На аеромитингот во Битола му се пробав на авиончината панинг и еве шо излезе 1/40, f/29,iso 100,70mm
 11. xeqtrmkd

  Портрети (ваши дела)

  Ај еве едно ново портретче,пресно..па шо викате/мислите/велите за портрет-ов ? Чини/нечини ова она.. :)
 12. xeqtrmkd

  Објективи

  Хелп!Некој мајстор за м42 објективи ? Заебани се прстените за фокус и бленда .. :/
 13. xeqtrmkd

  Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

  Ако немаш финанскиски можности за оваа понуда,ондак за муабетот од Let 3 че треба да чекаш бинго , лото или нешто слично :)
 14. xeqtrmkd

  Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

  Нудам јас канон 550д со сигма 70-200мм f/2.8 II HSM идеален за наведените потреби.
 15. xeqtrmkd

  адаптер за М42 објективи за канон

  Ако сака некој да порача адаптер или било Шо,нека пиши порака..а и ако има некој м42 објектив и му е дупликат и ако сака да го продава/подарува :) ,и тој нека пиши :)
 16. xeqtrmkd

  Фотографија (општи дискусии)

  Еве кој fixes се напраени со фирмверите,никаде негледам таков проблем ко ти шо спомнуваш :) In July 2010 Canon released firmware 1.0.8 that fixes a phenomenon in which the set aperture moves unexpectedly when shooting movies in manual exposure mode using some Canon lenses (such as macro...
 17. xeqtrmkd

  Фотографија (општи дискусии)

  Flicker не е тресење и че се појави на сите серии( НЕ НА НЕКОИ 550ки!! ) на Канон ако не ти е погоден шатер-спидо со фрејм-рејто шо аФтоматски значи дека не е софтверска грешка и се поправа само со апдејт ама на човековиот фирмвер :) .
 18. xeqtrmkd

  Фотографија (општи дискусии)

  Canon 550d има потполно исти сетинзи за видео,потполно ист квалитет.Разликата помеѓу 2та апарати е во опциите(можностите) за фотографија.Иначе тоа тресење нема никаква теорија да е предизвикано од самиот апарат.F-stop сетинзите ти се за друго,каков DOF сакаш и колку светлина да збира...
 19. xeqtrmkd

  Фотографија (општи дискусии)

  Еве јас нудам Канон 550д :) за подетално инфо , инбокс :)
На врв Bottom