Резултати од барањето

 1. Toecutter

  Max Legend ве означи во мислење во темата Пет лица убиени кај Смиљковско езеро (уапсени 20...

  Max Legend ве означи во мислење во темата Пет лица убиени кај Смиљковско езеро (уапсени 20 осомничени) WTF? Немам постирано на таа тема, а наместо да провоцираш можеш да одиш до соодветните теми за заговори и да не просветлиш со неверојатното познавање на материјата.
 2. Toecutter

  Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

  Нема проблем, сега ќе прават учениците колачи од кокосите на барокните палми...домаќинство или како и да беше...
 3. Toecutter

  Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

  Каква неблагодарност...ццц... Во кората на жалните врби се содржи кинин кој е лек за маларија. Така секој граѓанин ќе може да си поџвака по потреба од кората ако почне да добива соодветни симптоми. А овде раја кука скапо било...колкава е цената на здравјето?! Не знам колкав е процентот на...
 4. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Внатрешно вц....тоа ти е тешка буржоазија веќе... Не знам како можев да бидам толкав идиот. Да не го видам очигледното. Дури сега се сетив дека во кората на жалните врби имало кинин, состојка која превенира маларија. Поради самопрегорот и изразената филантропија на народните избраници, секој ќе...
 5. Toecutter

  Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

  А све што раѓа, треба да се субвенционира.
 6. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Многу си се луксузирал и последиците ќе си ги трпиш сега...:icon_lol: Јас имам слушнато за кочанки од пченка како алтернатива на тоалетна. Народот е креативен со справување со луксузот.
 7. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Е па ајде искочи, кога ќе реплицираш ќе објасниш како тоа 6 од 10 жители на РМ оделе иноземство на одмор... Парче внатрешна од точак, малку оставена во топла вода би била одлична и икономична замена за луксузирањето кое го тера народот да се задолжува. Тренинг на вилица и штедња, во едно.
 8. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Не само што е луксуз туку и штетно влијае на забите. Ама аздисала раја, ќе изигрува сер Алекс Фергусон со орбити, риглис и слични луксузи. Освен тоа чуден е фактот што најголем дел од популацијата употребуваат тоалетна хартија. Симптомите на квалитетниот живот ги има скоро во секој дом. А што им...
 9. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Латасовиот весник...одличен извор. Према цитираниот бирократ 1/4 од популацијата на РМ месечно ја посетува Грција. Освен Вечер можеш да се повикаш и на Сител. Дури и ќе се изненадиш колку искривена перцепција имаат луѓето. Патуваат, одмараат, трошат а ништо не им чини. Е сега бегаат масовно...
 10. Toecutter

  Спиењето во Скопје поскапо отколку на море

  Плач и лелек од Дрезден до Лајпциг...отиде барокот на југ, понов и поубав. Отидоа и луѓето. Затоа цените се такви. Понуда-потражња. Visit Skopje. Where baroque grows in real time. Што е ноќевање во хостел за кое треба а се работи 3 работни дена во мкд...
 11. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Десетици иљади коли одат накај Солун за празници? Може и ние да ја посетиме таквата Македонија? Имаш некој извор колку раја стварно оди? Пошто јас знам луѓе над 25 кои никогаш не излегле од РМ. А РМ е на дното во Европа по број на автомобили по 1000 жители...
 12. Toecutter

  150 евра плата ли е?

  Важно си теоретски слободен да имаш Бентли, сеа детали, ситници...;) Плус државата преку своите институции објавуваше дека 4-члено семејство може да пристојно да живее со 13.000, потрошувачка кошничка или така нешто, не знам дали уште вршат такви пресметки. Учени луѓе, нема причина да не им се...
 13. Toecutter

  Анархија

  Кои се тие територии кои имаат континуирано анархија 50,100 или 150 години? А кога Скопје ќе стане Стокхолм, не мора Стокхолм еве Малме или Халмстат да не претеруваме....4000 години имаш држава некаква на твојата територија а најголемо достигнување се врби од 0,25 милиони евра и баркони...
 14. Toecutter

  Анархија

  Нема никакви допирни точки, во тоа е проблемот. Зошто да се пазарат кога успеаа и без тоа. Ќе видиме со Косово што ќе биде ако се сменат одредени приоритети на меѓународната сцена, a.k.a life support unit. Да не навлегувам околу тоа дали “државните структури косовски“ наводно обезбедиле подршка...
 15. Toecutter

  Редовна војска повторно?

  2006. беше укинат воениот рок. Која е разликата меѓу “младината“ од далечната 2006. и оваа сега? А какви мажишта се тие кои служеле во ЈНА доволно зборува тоа што молчат и се тресат пред рандом газда и трпат за 150-200 евра месечно...самураишта бе...:icon_lol:
 16. Toecutter

  Анархија

  За Кристијаниа не знам ништо надвор од она што видов на вики. Ако сакаше ќе видеше и друго на линковите. Рајата е репресирана. Можеби за тебе масакри,тортура и затварања се нешто позитивно па успеа да направиш споредба. Нема апсолутно никаква основа за споредба за Косово. Косово беше...
 17. Toecutter

  Анархија

  За што е пример Животинска фарма?! :eek: Орвел два пати бил ранет во шпанска граѓанска а има и негов детален опис за случувањата и анархијата во Homage to Catalonia.
 18. Toecutter

  Проектот „Жални врби во Вардар“ - форумџиски проект :)

  Шта раја зна, шта је барок без палми...:icon_lol:
 19. Toecutter

  Анархија

  http://www.historycooperative.org/journals/whc/4.3/hansen.html http://flag.blackened.net/revolt/mexico/ezln/womlaw.html http://www.thirdworldtraveler.com/Latin_America/MexicosDirtyWar_Zapatistas.html Тие услови се резултат на 500 годишното благотворно дејство на шпанската и мексиканската...
 20. Toecutter

  Анархија

  Сега треба да пишувам имиња на земји, шест пати повеќе од наведените, да објаснуваме за основните причини по која се јавува welfare state и зошто, што e исклучок а што правило и како тоа може или не може да се употреби за да се докаже некаква премиса...со еден збор нешто кое е надвор од моите...
На врв Bottom