Резултати од барањето

  1. E

    Брак со странски државјанин од ЕУ

    Сеуште не сме венчани, не сме во брак, планираме да се венчаме наскоро, ти благодарам на одговорот, планот ни е првин да поработиме во хрватска или во Германија, бидејки она има сигурна работа во Германија, а јас бидејки сум Македонец немам право да раб таму без работна виза, ме интересираше...
  2. E

    Брак со странски државјанин од ЕУ

    Мојата вереница е хрватски државјанин, ме интересира дали некој знае какви права ќе имам кога ке стапам во брак со неа , дали би можел да работам во Хрватска или некоја друга држава од ЕУ,или ми е потребна работна виза? Ви благодарам однапред!
На врв Bottom