Резултати од барањето

 1. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дали некој знае дали може да се продолжи пасош пред време. Пример да се продолжи сега Декември 2020 а важи до Март 2021? Исто така дали сеуште може да се влези со тест Бругарија и дали важат за на граница новите тестови за моментално дали имаш Ковид што ги прават во Плодност Битола? Благодарам...
 2. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас документи преку сестра бев без дополнителни документи веќе имам пасош не се секирај само моли се денот да му е погоден кога ќе ја фатат твојата папка за потпис. :angel: 1605604406 Ете јас не ми побараа дополнителни документи.
 3. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Во однос за замена на возачка дали некој има некоја опција решение???!!! 1605262850 Во однос за замена на возачка дали некој има некоја опција решение???!!!
 4. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ужас од човек е тој! И јас ќе почнував со него фала му на Господ што не сум почнала... Ако ти треба контакт од посредник слободно ќе ти дадам... Ајде парите но што ти одзема време е уште по гадно! Богами некој нека каже број од тој лажов!
 5. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  А зошто посредникот да ви даде грешно бројче не разбирам... Кога одиш на интевју документ в раце тебе ти даваат на тоа пиши бројче пиши пасвор пиши веб страна да пратиш...????
 6. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Такви се сите не се грижи отвори очи да завршиш и тоа е... 1604754674 Ќе си чекаш можеби 10 работни дена како што му е процедурата подобро плати заврши си одма преку подредник што се знае таму. Ако ти треба ќе ти дадам контакт.
 7. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас бев пред две недели за подигање државјанстбо воедно поднесов за адреса и се сликав не ми требаше интернационален извод туку обичен од 2005год изваден и тоа имав само. Нема врска тоа со интернационален извод.
 8. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не треба интернационален обичен извод и копија од венчаница. Да изводи и од деца требаат доколку имаш деца. Обични не интернационални и нема врска кога ти се извадени. (y) Со среќа
 9. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  И венчаница копија ако си женет/мажен :)
 10. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Прифаќаат извод од било кога. Не е како кај нас. Јас од 2005 год однесов ич не е проблем освен ако не си менувал презиме мислам...
 11. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Извод од матична книга ти треба исто да знаеш без разлика колку стар за адреса и за сликање. Ако поднедуваш за адреса одма носи извод. 1604650655 Е за тоа не знам ама би требало да е баш истиов процес,превод и заверка на нотар. Јас ослучив со диплома од средно зошто ми е полесно дипломата од...
 12. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Овај одговор го добив за дипломата од средно. Не знам зошто некој кажуваше еден месец??! o_O
 13. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Како што разбрав за возачка дозвола промена требаат: -Бугарска лична карта -Копија од возачка моментално што поседуваш -Лекарско од општ лекар плус психо тест ако имаш Ц,Е категории. -Диплома заверена легализирана (средно или факултет) -Платена државна такса 25 лева за 30 дена да ти излезе или...
 14. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Имам адреса Софија каде може да ја легализирам дипломата од средно? Фала!
 15. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Па зошто преку амбасада подигнуваш? Јас бев Софија и еден ден подигнав петок поднесов за адреса ме фати викенд понеделникот ми изадоа потврда за адресата се сликав и средата имав пасош. Ама од јуни закажан термин за подигање имав 23.10.2020. Ми кажаа и мене демек Софија можело за возачка а...
 16. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво, Дали некој знае за промена на возачка дозвола од мкд во бг. Потребни документи знам дека треба преведена диплома средно или факултет на бг и заведена во министерство за образование се чека да се одобри. После тоа лекарско и со тие документи се оди во полиција? Јас го подигнав...
 17. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Подигнат указ број 70 Софија од 04.06.2020 потпишан. Почната процедура Октомври 2015год. Интервју 07.02.2018год. Потекло сестра бугарски пасош. Со среќа на сите !!!
 18. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  За влез на Македонци со тест е до 01.12.2020 год. после тоа не се знае,но и измеѓу периодов е критичен. Тие што имате за подигање указ не пропуштајте никако бидејќи датуми за подигање дури август 2021год. слободни!
 19. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не мораш преку посредник можиш да се пријавиш кај нив. За понатаму процедурата не ја знам. Некој што е повеќњ упатен нека пише.
 20. L

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  За Битола мислев,да не патувам Битола-Скопје па Бугарија....:( Вентар за јавни здравје Битола тестираат но не знам за колку време даваат резултат. Сепак Благодарам!
На врв Bottom