Резултати од барањето

 1. callejón de la muerte

  Најдобар бенд на сите времиња (GOAT) (Читај прв пост правило)

  П.С Дополнение: - секој што ќе бенд, музичар, албум да пише и неколку реченици зошто баш тоа, нешто интересно околу тоа, за да се запознаеме детално, не само да пиши име на бенд. Секое такво мислење кое ќе содржи само име на бенд, пример Пинк Флојд, ќе е избришано. Кој бенд според вас е...
 2. callejón de la muerte

  What if историски сценарија : Алтернативна историја

  Последниве децении меѓу историчари и разни автори се попопуларен е жанрот на алтернативна историја во кој се зема една историска точка и се истражуваат можните правци на развој на ситуацијата. Една таква која ја читав беше историјата на Русија во случај да останела демократска после 1917 година...
 3. callejón de la muerte

  Геноцид, погром и етничко чистење

  https://www.britannica.com/topic/genocide https://www.britannica.com/topic/ethnic-cleansing Како што знаеме, историјата, па и онаа поновата е посеана со геноцидни дејанија, заедно со поблагата форма позната како Етничко чистење. Дали мислите дека еден цел колективен идентитет може да се смета...
 4. callejón de la muerte

  Прва светска војна (1914-1918)

  Бидејќи необјасниво нема ваква тема на форумов, си викам да ја исправам таа неправда и да започнам тема за најзначајниот човечки конфликт во историјата. Војната официјално започнува на 28.Јули 1914 со гранатирање на Белград од страна на Австро-унгарски речни монитори и тешка артилерија...
 5. callejón de la muerte

  Нација

  Да не одиме оф-топик по други теми, отварам една за поимите нација и национална држава, за кои земав општи дефиниции од Британика и речникот на Кембриџ : https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/nation https://www.britannica.com/topic/nation-state Дали се согласувате со тврдењата на...
 6. callejón de la muerte

  Оф-топик тема

  Гледам по темите дека честопати е тешко дискусиите да се држат до поставената тема и намерно или ненамерно се движат во некој друг правец, затоа мислам дека е добро да постои една збирна тема за оф-топик муабети каде што би можело да се пренесе цитат од друга тема и да се продолжи муабетот тука...
На врв Bottom