Резултати од барањето

 1. StefusRefus

  Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

  Биди среќен со Горење Фрижидер од 80тите, јас сум за ЛГ од 2019та со тач скрин и ледомат.
 2. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Toa e темно гледање на реалноста и многу песимистичко. Јас сум оптимист и ги гледам сите луѓе како безгрешни се додека не направат грешка. :-)
 3. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Не се замарам со конкретни ликови, битни се делата.
 4. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Се знае дека само дерегулација, деетатизација, приватизација и либерализација ќе донесе силен економски раст и благосостојба и вистинска слобода. И едните и другите се на погрешен пат. А желбите и замислите на најголем дел од луѓето во мк се погрешни, нереални и неостварливи. Така да за...
 5. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Мислам дека не е така. Прво е програмата и идеологијата. Лоша идеологија неможе никој да ја поправи дури и најдобар лидер. Второ кадровски се сите исти и горе доле исто способни. Трето повторување на првото за мене идеологијата е на прво место. Подобро полоши административци од потези во лош...
 6. StefusRefus

  Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

  Не колективизација е кражба...не сасполагале и управувале со свој имот 50 години. Дури и официјално не се водел на нивно име. А со оглед дека 70/100 било селско население. Може да замислиш за каква кражба се работи. Целиот приватен или најголем дел од приватниот имот е украден за време на...
 7. StefusRefus

  Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

  На цели села и градови имот им одзема. Колективизација, Национализација, Конфискација итн. Затвори, голи отоци, стрелања, тепања, забранување на работни позиции итн. 1579362380 :oftopik: 1579362540 Да да... :giggle:
 8. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Шпиун на ЦИА сум. :P Што трол си...
 9. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Не гледам некоја желба и организација на вонинституционални акции. Никој ништо не поведува.
 10. StefusRefus

  Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

  Окулу 20000 луѓе во Македонија биле убиени после 1945 и 50000 затворени од популација од 1.300.000 од прилика како за време на српска окупација. Плус на 2-300.000 им бил одземен имот.
 11. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Мислам дека грешиш што се занимаваш со личности... Додуше тоа е клучен проблемот на репрезентативната демократија.
 12. StefusRefus

  Невестата нема поштовање према свекорот/свекрвата

  Во принцип снаата е крива. Какви и да се не се нејзини родители. Нема што да се замара со тоа. Јас сум сретнал родители кои биле заникаде ама никогаш не сум и го кажал тоа па дури ни замарал со тоа. Малку ми сељачки ова...
 13. StefusRefus

  Жени кои не сакаат да станат мајки

  Toa e во Кина и создава проблеми и има доста негативни последици. Но може да беше една од причините за економски раст. Како и да е го укинаа тој закон и не беше кај нас. Кај нас има повеќе логика да воведат закон за минимум 2-3 деца. Нормално нема никогаш зошто тоа е неморално. Ама најверојатно...
 14. StefusRefus

  Жени кои не сакаат да станат мајки

  Со оглед што очекуваат да им дадат на децата и едно дете е премногу. Некако народов ми е забеган...посебно младите и родителите. Не го мислам како навреда. Ама многу се чудни.
 15. StefusRefus

  Девојка ми/дечко ми сака тројка

  Француски клуч им треба на нив.
 16. StefusRefus

  Жени кои не сакаат да станат мајки

  Подобро нешто научно од на слепо.
 17. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Удоволнички и Удоволници сите заедно за Глас+! Во нови победи! За парите од ЕУ и трошоците во НАТО напред! Три пати ура за Маршалот! УРА! УРА! УРА! Да живее ЕУ! Да живее НАТО! Да живее Република Северна Македонија! Вашиот Градонача
 18. StefusRefus

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Баш ми изгледа на веродостојна, доста веројатна и во складот на очекувањата порака од една партија за внатрешни цели. Било која партија може да го напише ова или барем не бе изненадило или би било неверојатно. Баш нормално...за ова општество и време.
 19. StefusRefus

  Дали вреди да се биде добар?

  Јас во основа добар ама само до некаде... додуше не сум ни баш сигурен што е тоа "добар". Генерално сум фин и културен и фер барем во најголем дел од случаите. Но не викам дека ако цената е мала а добивката голема дека не би заебал или наместил некој друг. Многу ретко се случува тоа ама ми се...
 20. StefusRefus

  Жени кои не сакаат да станат мајки

  Ако би имал избор не би ги поминал следнитен 20-25 години грижејќи се за деца. Мислам дека не вреди за времето и парите и нервите.
На врв Bottom