Резултати од барањето

 1. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Имам закажано интервју на 13.10.2021 и ме интересира доколку некој бил во изминатиов близок период да сподели искуство како поминал на интервју. Исто така би сакал да знам како поминувате граница и дали некој влегов во Бугарија без проблем за интервју. П.С. Расположен сум и секако имам слободно...
 2. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Сакам да прашам дали некој го имал претходново искуство. Ја имав започнато за прв пат постапката во 2018 год и бев одбиен поради незнаење дека треба да доставам дополнителни документи во 2020 год. Сега имам повторно закажано интервју во Октомври оваа година и ја почнувам целата постапка од ново...
 3. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Имав закажано термин за интервју на 07.01.2022 и денес ми стигна мејл од Правосудие дека терминот ми е откажан. Дали има некој со слично искуство?
 4. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Посредникот не сака да ги поднесе и затоа морам сам да ја бркам оваа работа. 1614934967
 5. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Посредникот не сака да ги поднесе и затоа морам сам да ја бркам оваа работа. 1614934602 Посредникот не сака да ги поднесе и затоа морам сам да ја бркам оваа работа.
 6. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Треба да поднесам дополнителни документи во Софија и преводот го правам во Скопје. Дали треба да ги однесам да ги легализирам прво во амбасада па после да ги пратам заедно со молбата по пошта во Правосудие?
 7. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Благодарам многу.
 8. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ако може да замолам молба некој да ми пушти за достава на дополнителни документи.
 9. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дали некој има поднесено дополнителни документи во Амбасадата во Скопје или мора да се оди до Софија и да се поднесат во Правосудие?
 10. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Два сета на документи поднесов, едниот кога го вадев происходот а другиот кога ги носев сите документи заедно во происходот во Правосудие. Така да не ми е јасно зашто сум одбиен.
 11. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Да, кога закажував интервју ги поднесов сите документи.
 12. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  На интервјуто во Софија никакви документи не ми побараа.
 13. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Документите ги поднесов во Правосудие истиот ден кога го извадив Происходот, значи на 07.03.2018. После тоа имав интервју во Софија на 07.01.2019, па на 01.04.2020 сум на финален. Немам пречекорување на денови во ЕУ ниту пак некаков прекршок.
 14. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас лично сите документи ги доставив во Правосудие. И на Удостоверението ми пишува дека го имам доставено оригиналот од Здружението.
 15. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Да поднесена оригинал од здружение заедно со сите документи во Правосудие.
 16. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Од 01.04.2020 сум на финална. На каква потврда мислиш?
 17. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Нема ли шанса со молба да се оди?
 18. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес имам промена на статус, но за жал сум одбиен од Советот по гражданство (слика во прилог). Дали има шанса нешто да се направи или ќе морам од почеток да ја почнам целата процедура? Молам за совет бидејќи долго време помина и не сакам вака да заврши.
 19. Icecool80

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Дали знаете на која адреса се одржува интервјуто во Софија?
На врв Bottom