Резултати од барањето

 1. Terebellum Sagittarii

  Навреда на Фејсбук - кривично дело

  Во велешкиот Основен суд паднаа првите пресуди за закана и навреди изречени на општествените мрежи на интернет или по електронска пошта. Казнети не се големи, туку симболично парични, но остануваат пресудите по што голем број интернет фанови се предупредени дека навредите и заканите кои се...
 2. Terebellum Sagittarii

  Цесија

  Ова уште од 3та во факултет ми беше интересно прашање. Сега уште позамрсено и искомплицирано кога знам дека уште еден куп други закони освен Законот за облигационите односи влијаат на неа. За оние кои не се правници, цесија е отстапување на барањето со договор. Моменталната ситуација со А1, СДСМ...
 3. Terebellum Sagittarii

  Помош за Надица од Велес

  http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/apel-za-pomosh-na-malata-nadica-od-veles 12 годишната Надица Трајковска од Велес видот го изгуби во септември кога помагајќи на татко и падна од стаклениот кров директно на бетонот во подрумот од зградата во која живеат. Додека девојчето да биде...
 4. Terebellum Sagittarii

  Проект 45

  Иако ова не е новина деновиве, односно за веста се знае пред некој месец, видов дека нема отворено тема. Ме интересира дали знаете лица кои ќе се запишуваат, кога излегуваат конкурсите, што мислите за ова во глобала? Министерството за образование и наука во рамките на „Проект 45“ овозможува...
 5. Terebellum Sagittarii

  Македонски новинари

  Нема ваква тема, а сметам дека и новинарите потребно е на некој начин да имаат фидбек од нивната работа. Тие секојдневно следат, информираат, критикуваат. Мислам дека е време оние пак кои нив секојдневно ги гледаат на телевизија и ги читаат во весниците, да ги оценат и искритикуваат. Ова не е...
 6. Terebellum Sagittarii

  Хипербарна комора

  Хипербарна кислородна терапија Хипербарната кислородна терапија (ХКТ)...
 7. Terebellum Sagittarii

  Да му помогнеме на десетгодишниот Арум

  Еве линк од сторијата на Канал 5. http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=37&eventId=55514 Дали некој може да стапи во контакт и да им помогне на родителите да добијат и број од мобилните оператори за донација? Навистина е жално за мали пари да отиде и второто дете на луѓево... Ајде да помогнеме!!
 8. Terebellum Sagittarii

  Апарат за слушање

  Ве молам да ми помогнете доколку знаете каде може да се најде апаратче за слушање? Значи ми треба онака стандарно некое, за постар човек, и единствено видов дека се продава во Топ Шоп. Има ли на друго несто, и колку пари се? Може ли да се добијат со потврда од лекар па да се земат без пари?
 9. Terebellum Sagittarii

  Недостиг на комуникација

  Додека ги читав љубовните проблеми, наидов на многу различни, но еден одговор беше многу чест.,,РАЗГОВАРАЈ СО НЕА/НЕГО,, потоа,, кажи и/му,, ,,прашај го/ја,, и така натаму.И тоа се случува не само во пресните врски, туку и во оние со поголем стаж. Зошто партнерите не разговараат? Дали оние кои...
На врв Bottom