Резултати од барањето

 1. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Со здравје да се служиш. Каде ги купи и по која цена??? Во какви простории планираш да ги стави (квадратура исл.) И јас сум заинтересиран за една конзолна....... Би било корисно понатаму да споделиш твое искуство од користењето на истите.
 2. K

  Најекономично греење (затоплување)

  се надевам дека не грешам но од лично искуство можам да кажам дека и % на влажност на воздухот во просторијата влијае за чуството на топлина во одредена просторија. Од лично забележување можам да кажам дека чуството на топлина не е исто при 30% влажност на воздухо во просторијата и на пример 23...
 3. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Денес токму 12 години од отворањето на овој форум со првиот пост далечнната 08.01.2010 година од dr zmigo
 4. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Среќна нова 2022 година! Многу здравје и среќа ви посакувам, а и климите добро и економично да ве служат.
 5. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Добро би било кога вака сите би биле коректни, транспаретни и чесни. А не како кај нас не можеш да добиеш точна информација, што поради незнаење на тие кои го продаваат производот, што поради нечесни намери......
 6. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Енергија ....се слушаме ? Читате или не се чита, каде сте сега? Дај не се резилите реагирајте како професионалци не си играјте . реномето тешко се стекнува лесно се губи. Имајте респект кон вашиот купувач и веднаш опрајтеја работата,ако треба заменетго уредот со нов. Ајде не губете време сите...
 7. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Конечно малку храброст и визија. Потегот е за поздравување..... само така......., ви посакувам деловен успех
 8. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Ми треба инфорамции и помош, се надевам дека Стрелец несебично ќе помогне. Еве за што се работи: Моја сосетка ( повозрасна личност, околу 70 гоодини) се реши да го смени начинот на затоплување на својот дом. Се работи за простор околу 25 м2, стан во зграда на трети спрат, две надворешни страни...
 9. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Кога ќе бидат фатени со нивните манипулации тогаш настанува МОЛК Се додека малку не се заборави, но не е иклучено сега да те "бомбардираат" со нови и уште поголеми дезинформации-манипулации.
 10. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Се согласувам. Премногу манипулации. Во зависност од потребите се „верглаат“ веќе „снимените“ информации, кои се манипулации. Се одговара со информациии кои што им одговараат, се премолчуваат оние информации кои не им одговараат, се врши замена на тези, едно се прашува-друго се одговара...
 11. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Може и за Fujitsu, Daikin......
 12. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Ќе има ли повеќе детали за моделот?
 13. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Ako може повеќе детали за моделот. Одамна сум заинтересиран за инвертер во парапетна-конзолна изведба. Се надевам дека Strelec соответно од технички аспект ќе го претстави моделот со сите технички спецификации за евентуалните купувачи да знаат што купуваат. Однапред благодарам. Поздрав
 14. K

  Најекономично греење (затоплување)

  ....море да не се случи кака кај мене демек опраиле едно, но РАСИПАА МНОГУ ДРУГО! Ова од искуството со т.н. "мајстори "
 15. K

  Најекономично греење (затоплување)

  И мене не ми е баш јасно, но не сакав многу да полемизирам. Наводно за превоз на делот од Полска многу барале и тн. и тн. Како да стапам во контакт со некој од тој српски форум за да добијам повеќе информации како да дојдам до делот. Дали може некој од вас, кој е член и на тој српски форум, да...
 16. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Во врска со панелот добив информација дека истиот ( цел со сите делови) може да се набави во Полска и истиот чини 60-тина Евра, но додека стигне кај мене ( царини, превоз и други давачки) истиот би ме чинел околу 250 Евра. Оваа цена за мене е прескапа. Дали некој има друга идеа и знае каде може...
 17. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Пријатели ми треба помош како да го решам проблемот со предниот панел на климата. Како што напишав изгледа дека запчаникот кој го подига и спушта панелот е скршен, така што истиот не може да се подигне и го попречува нормалниот издув на климата. Истиот привремено ( за да имам греење ) го имам...
 18. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Се надевам дека ќе го решиш проблемот, знам дека ти е мака, ама полека и смирено, се ќе се среди, се надевам. Кај мене маката е поголема некој гомно од “мајстор“ за пари дојде да ми ја заебе климата..... Гомното од „мајстор“ по име ОЛИВЕР нема да види аир од парите што ги зеде и што остави...
 19. K

  Најекономично греење (затоплување)

  И да, заборавив да кажам дека со мојата молба до гомното мајстор му понудив дека ќе му ги платам сите патни трошоци кои ќе ги направи само да дојде и да не ме остава без греење.
 20. K

  Најекономично греење (затоплување)

  Најдов малку време за да ја продолжам приказната со деталното чистење на моите клими. Како што се договоривме со „мајторот“ дојде возило Фиат Добло со уште еден човек кој му помагал во работата. Ги запознав со моделите и каде се монтирани внатрешните деиници и надворешните единици. Го внесоа...
На врв Bottom