Резултати од барањето

 1. city

  Парите се за трошење или за „под перница“?

  Кое е вашето мислење на оваа тема? Во Македонија има два тип на луѓе: Првиот тип на луѓе се такви кои заработуваат солидно и живеат прилично добро. Шетаат, се забавуваат, возат убава кола. Работат доста и уживаат во животот. Вториот тип на луѓе исто така заработуваат добро. Но, живеат...
 2. city

  Поголема плата: Мотивација или опуштање?

  Во светски рамки поголемата плата, бонус и награди се даваат на заслужни вработени за да ги мотивираш и во иднина да работат посветено и да придонесуваат за фирмата. Но, се чини дека во Македонија реалноста е поинаква: поголемата многу често за гледа како причина за опуштање и забушавање...
 3. city

  Изморен од објаснување

  "Изморен од објаснување" - сте се нашле некогаш во ваква ситуација? Момент кога буквално ви е преку глава да им објаснувате на луѓето дека постојано сте во право, да ги убедувате на некои позитивни норми и правила да се обидувате да им докажете дека тоа што го прават не е нормално. Секојдневно...
 4. city

  Сончева есенска дестинација?

  Времето во Скопје и Македонија е такво какво што е и истото влијае на нас така како што влијае. Имате ли некоја убава предлог дестинација која што периодов изобилува со многу сонце? Би сакал да слушнам да споделиме некое искуство.
 5. city

  Дали сте среќни?

  Живееме брз начин на живот во кој најчесто мораме да ги прифаќаме работите без да имаме право и можност за избор. Дел сме од едно опшество во кое за жал нужно мораш да прифатиш нешто и покрај тоа што лично немаш позитивно мислење за истото. Годините и искуството за жал (барем кај мене лично)...
 6. city

  Љубов Vs. Љубомора

  Темава ја отворам и сакам да го слушнам мислењето и на машките и на женските: што е подобро: 1. Партнер кој премногу ќе те сака, но истовремено ќе биде многу љубоморен или 2. Партнер кој не е многу заљубен во тебе и не е воопшто љубоморен Што би избрале премногу љубов и затвор или малку...
 7. city

  Чудни приорирети?

  Во последно време се почесто забележувам малку чудни приориритети кај луѓето во споредба со целите кои сакаат да ги постигнат. Не, велам дека оваа појава не била присутна и претходно, но јас ја забележувам во последно време. Па така многу често ги забележувам следните апсурди: сакаат да...
 8. city

  Медицинска масажа

  Се обидов да побарам во другите теми, но не успеав да најдам. Прашањето ми е: Дали имате искуство во медицинска масажа? И дали може да препорачате некое место во Скопје каде има добри физотерапевти за оваа намена?
 9. city

  Принципи - градење и почитување!

  Секој од нас си има изградено некој систем на вредност и принципи на кој му се заснова живеењето и функционирањето во општеството. Принципите за мене преставуваат еден систем на вредности секој човек го има изградено. Дел од нив се стекнати со воспитувањето, дел од нив се резултатот на...
 10. city

  Возачи Vs. Пешачи, каква ни е состојбата?

  Целта на темава ми е да продискутираме каква ни е релацијата во овој однос: Возачи и Пешачи. До пред одредено време возачите беа многу силни. Никој не застануваше на пешачки, сите возеа лудо и не ги почитуваа правата на пешаците во Скопје. Мое мислење е дека ситуацијата во последниов период...
 11. city

  Вреди да се помага на луѓето?

  Во животот и работата секојдневно се соочувам со ова прашање - Вреди да се помага на луѓето? За жал или за среќа работам таква работа каде што секојдневно сум исправен пред ова искушение. Често имам дилеми, но секогаш повеќе мислењето ми оди накај „да!„ Се секој човек се борам како за себе...
 12. city

  Туѓата среќа во вашите очи?

  Пријатели, Седејќи вака размислувам колку енергија и време одвојуваме во животот наш, за другите да ги направиме среќни. Анализирам колку ресурси трошиме за луѓето кои ги сакаме и почитуваме да бидат среќни, весели и насмеани. Секојдневно преку различни постапки на еден или друг начин го...
 13. city

  Сложувалките кои животот го прават поинаков.

  Целта на темата ми е да ги рангираме работите во животот кои ни создаваат задоволство и животот го прават поинаков. Значи процентуално од 100%, колкав процент ќе дадете не секоја од работите кои ви преставуваат задоволство во животот. Како ќе изгледа сложувалката на задоволството во животот...
 14. city

  Нов амбициозен тим во здравството, ќе донесе ли промени?

  Од пред неколку месеци здравството во Република Македонија го водат нови лица. Едниот поранешен министер за образование, другата досегашна директорка на Фондот за здравство. Можеби, јас имам таков впечаток, но Министерот за здравство, секојдневно има пресови на кои најавувува промени и...
 15. city

  Промена на стрелките на часовникот (зимско/летно сметање на времето), за или против?

  Медимите велат: Подоле во информацијата се наведува: Јас сум сигурен дека скратувањето на денот кај сериозна бројка од луѓето влијае врз расположението и кај многу од нив предизвикува депресивно и мелахнолично расположение. Во суштина реално многу е лошо кога работно време завршува во 17...
 16. city

  Времето тече брзо, но носи сериозни промени?

  Случајно гледајќи ја животната линија на facebook ги читав коментирати пред 2,3 и повеќе и коментарите сега. Забележав драстична разлика и кај моите статуси, но во коментарите на луѓето. Искрено, надвор од ова немав размислувано на оваа тема, но по ова што видов, сериозно се зачудив. Обично...
 17. city

  Човек-пример за нас младите?

  Пријатели, можеби има слична на оваа тема. Но, овде целта ми е да продискутираме: кој е човекот од Македонија што треба да ни биде пример на наш младите? кој е човекот што треба да биде наш репер? знам дека прашањето е тешко и дека изборот е мал, но можеме ли да избереме еден таков. До скоро...
 18. city

  Kога соновите стануваат реалност?

  Има многу мисли и многу реченици кажани на оваа тема. Една од нив вели: Сонот е денешен одговор на вчерашното прашање. Знаете, убаво е сонот да станува реалност, но има и лоши сонови. Копнеењето и тежнеењето за остварување на сонот, може да значи и реализација на лошите сонови. Како е кај...
 19. city

  Посветеност!

  „Посветеност„ е еден магичен збор кој многу лесно може да ти го покаже патот до успехот. Убеден сум дека посветениот човек знае како се станува успешен и како се живее среќен и исполнет живот. Eдна мисла вели: Каков е вашиот пристап кон животот и работата? Живеете ли посветен живот? Кон што...
 20. city

  Тешко ли е да се биде херој?

  Темава ја отворат тука, затоа што искрено прашањево е по малку филозофско. Ме интересира вашето мислење во следната насока: Тешко ли е да се биде херој во животот? Тешко ли е да бидеш најдобар? Тешко ли е да се разликуваш од другите? Да бидеш посебен? Дали е тешко да бидеш победник? Да бидеш...
На врв Bottom