Резултати од барањето

 1. lucartandonov

  Македонска берза

  Се гледа ли дното на цената СТБ по веќе "извесната" конверзија на СТБП ??? На форумов имаше членови што ја гледаа акцијата и на 1.600 ден, ама се ми стои дека конверзијата на приоритетните ќе ја повлече во спротивен правец...
 2. lucartandonov

  Македонска берза

  Чесите се изјаснија и за АЛК...Sell
 3. lucartandonov

  Македонска берза

  ...На повидок можно решение на СТБП или пак повторно замајување на акционерите кои што поседуваат приоритетни акции од Стопанска ...
 4. lucartandonov

  Македонска берза

  Договорот од поодамна е раскинат, која е причината останува непознато. Повеќе загрижувачки се и гласините дека вработените веќе 3 месеци немале земено плата...поранешни раководители си заминуваат од фирмата, а очигледно е дека и тешко им оди со наплата на побарувањата...Пред повеќе од 1 година...
 5. lucartandonov

  Македонска берза

  Мислам дека освен ПКБ ова може да се преслика и за Шпаркасе, а и за СТБ, доколку мнозинскиот газда планира да ги трансформира.
 6. lucartandonov

  Македонска берза

  https://seinet.com.mk/?docID=59353 Предлог од 25 ден фиксна дивиденда за СТБП... Не знам само дали е бруто или нето :) Ако не се лажам ваков предлог еднаш веќе беше одбиен. Не сваќам која е поентата повторно да се става како точка на дневен ред за собрание???!!!
 7. lucartandonov

  Македонска берза

  Мислам дека примарната цел на Пуцко со влезот во Бетон не се згради туку нешто многу поголемо...што од поодамна го форсира ДУИ, а двете "македонски" партии едногласно го поддржаа...
 8. lucartandonov

  Македонска берза

  https://plusinfo.mk/kriminal-na-dui-od-900-milioni-evra-mickoski-na-avuva-skandal-od-epski-razmeri/ Изгледа дека продажбата на БЕСК на Пуцко е завршена работа, ако се суди по написот од погоре...
 9. lucartandonov

  Македонска берза

  Не е се така црно. Еве имателите на приоритетни акции на СТБ ќе си лапаат дивиденда ;) . 5 ден нето или 1,01% дивиденден принос од последната тргувана цена :) :) :)
 10. lucartandonov

  Македонска берза

  Јас пак мислев УНИ на собрание ќе одлучуваат за дивиденда, а они да ти предлагале нова перпетуална . Рака на страна овој пат не е со толкава лихварска камата. Фанови на УНИ, јавете се, пишете, поздравете го одличното работење на банката...
 11. lucartandonov

  Македонска берза

  https://faktor.mk/faktor-ekskluzivno-pucko-petrol-vleuva-vo-skopski-beton-na-mincho-jordanov-koja-suma-kje-ja-plati-naftenata-kompanija Што е со муабетот за Пуцко Петрол и Бетон??? Мирисаше на свадба кај Бетон од поодамна, а особено после одлуките за продажба на хотелите, црквата...управната...
 12. lucartandonov

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Уште BABA да се врати од мртвите по Велигден :)
 13. lucartandonov

  Македонска берза

  Иако често се оспорувани на форумов, сепак анализата и препораката на Wood изгледа се покажа како точна...
 14. lucartandonov

  Македонска берза

  Ако не се лажам ТНБ пред 2 или 3 години имаа предлог одлука за исплата на 1.800 ден дивиденда по акција, па на собрание не помина одлуката... или ја повлекоа пред собрание, не се сеќавам точно. Гледам овде оптимизам дека ќе се распределела добивката на некое друго собрание, што би било одлично...
 15. lucartandonov

  Македонска берза

  А јас пак мислев дека МТУР биле скржави :) :) :) ...дури 2,29% принос на денешнава цена
 16. lucartandonov

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Моменталната криза е најблиска до Кубанската, што би значело 6,6% пад ама релативно брза корекција...Што знам ова се сепак историски податоци, а иднината е тешка за предвидување. Затоа и предупредив на претпазливост со тргување , и на странските а богами и на MSE
 17. lucartandonov

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Некој погоре имаше напишано позитивен коментар за Rivian... Можеби навистина ни се случува нова индустриска револуција, меѓутоа мислам дека во моментов компаниите кои што го водат орото со EV се еден од најголемите балони...без оглед на фактот што Сорос и/или Безос се заиграле таму.
 18. lucartandonov

  Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

  Evtina velite FB, a...I za BABA se pisuvase na forumov deka treba da bide najmalku 400 $ ama izgleda ke ja postigne taa cena vo nekoj Metaverzum :)
 19. lucartandonov

  Македонска берза

  Објавата на порталот е нова, ама оваа вест е бајата...Продажбата е од поодамна (мислам дека е 2020) и веќе е книжено во билансот кај КМБ. https://faktor.mk/-koj-go-kupi-mega-atraktivniot-imot-na-tehnometal-vardar-na-ulica-makedonija
 20. lucartandonov

  Македонска берза

  Навистина е неблагодарно да се прогнозира било што. Идат времиња во кои да се расфрла човек со инвеститорски совети би било на исто ниво како да се бави со гатање... Речиси во цел свет неколку дена сите берзи се во црвено. На MSE можеби во моментов не изгледа толку страшно, ама ако ликвидноста и...
На врв Bottom