Резултати од барањето

 1. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Аплицирав само со југословенски документи што има „националност“ (за среќа) = бугарин. Ќе видам дали ќе прифатат. Се надевам.
 2. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  мојот број во 2020 година е опкружен со декрети од сите страни. но мојата е сепак конечна :(
 3. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  благодарам. Немам начин да ги најдам, па се што можам да направам е да почекам и да се молам претпоставувам. Ќе видам дали некогаш ќе ме стават на дополнително. Јас не сум Македонец, Албанец или Србин (користам Google translate), па може да имам предност таму.
 4. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ги прикачив оригиналите. Или мислиш на оригинални документи од државата Бугарија? Не сум сигурен како би ги проверил тие архиви, живеам во Холандија. Го имам и сертификатот за потекло, користејќи ги југословенските документи, но не знам дали тоа веќе има нешто важно.
 5. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Аплицирав само со југословенски документи. Извод на мајка и свадбен документ на баба и дедо. и двајцата велат „националност: бугарска“. дали е ова доволно? Немам никакви документи издадени од државата Бугарија. нивните села беа дадени на Србија/Југославија по Првата светска војна
 6. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  што точно е новиот закон? Имам документи од Југославија (не сум Македонец) на кои пишува „националност: бугарска“ на моите баби и дедовци и мајка, но нема документи од самата Бугарија.
 7. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  @Bibo ме имаш двапати во списокот. и во задолжителна и во последна.
 8. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  нели е сега само 5 месеци финално-позитивно? Не мислев дека станува побавно?
 9. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  @genri интервју кон средината на јуни 2020 година во Холандија. Август 2020 година задолжително во Софија.
 10. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Денес ги сменив статусите. од задолжително до конечно. многу брзо, само 8 месеци. Јас сум 4xxx / 2020 година, прифатен во Софија во август.
 11. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Кога разговарав, доставив заверени копии со легализација и превод во прилог. Поднесов и оригинали, но без легализација и превод на нив. Слушнав само дека ми требаат оригинали, предоцна, и поради корона не можев да направам легализација и превод на нив. Дали ова ќе биде проблем? дали има...
 12. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  што значи тоа? странци?
 13. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Sorry my translate app isn't working so you have to go the other way. It is a standard message (but not in the list of statuses usually provided). I applied last year at a consulate, and my timeline is: 1) Apply at consulate. Wait to send to Sofia 2) A while later: Приета молба с входјашт 3) +15...
 14. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Последните објави ме исплашија. моите баби и дедовци се родени во Бугарија, но ние немаме нивни изводи или знаеме каде се родени. Моите документи се југословенски сертификат за брак од тогаш, каде и двете нивни националности се наведени како бугарски. Исто така, југословенска потврда за...
 15. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Што точно се случува во „зад'лжително с'гласуване“? Зарем тоа не е претежно автоматизирана проверка на криминални досиеја, тероризам итн.? Како може да трае 20 месеци?
 16. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  некој неодамна отиде на интервју? Се прашувам колку помалку се случиле во 2020 година поради корона. Мојата апликација беше поднесена во август и само околу 5000
 17. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  И јас живеам во Холандија. Кога разговарав, тие на почетокот побараа моја дозвола за престој. Не знам за подигнување на декрет или нешто друго (само што го започнав процесот), но не би ризикувал.
 18. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  https://www.elitesecurity.org/t284057-577-Bugarsko-drzavljanstvo? Се чини дека одат побрзо. Сум видел луѓе на овој форум како пишуваат „наши“ и „други“ декрети, но ова не е мојот мајчин јазик, па не сум сигурен што значи тоа.
 19. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  зошто на српскиот форум се чини дека времето од интервју до декрет е пократко од списокот тука? има разлика од која земја аплицираш?
 20. M

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  I'm sorry for the English. Google Translate is hard because you all write in different ways. The new law (origin: language and living in Bulgaria), will it affect only new applicants or everyone already in? Sorryал ми е за Англичаните. Google Translate е тежок затоа што сите пишувате на...
На врв Bottom