Резултати од барањето

 1. Maturant666

  Норвешка сака да и подари планина на Финска

  http://edition.cnn.com/2015/12/18/europe/norway-mountain-gift-finland/index.html Група на норвешки граѓани покренале кампања за промена на државните граници, барајќи да се отстапи еден планински врв на Финска како подарок за нејзината 100 годишнина, иако станува збор за мала територија сепак е...
 2. Maturant666

  Потомци на македонски историски личности

  Оваа тема е наменета за потомци на македонски историски личности кои вие ги знаете како на пример Катерина Нурџиева Трајкова (внуката на Гоце Делчев), Владимир Тодоровски (Внук на Христијан Тодоровски Карпош), ако темата е на погрешно место тогаш модераторите слободно нека ја преместат или пак...
 3. Maturant666

  Потребни книги за Археологија

  Здраво, Потребни ми се следниве книги за археологија па ако има некој линк на интернет или знае од каде може да ги најдам би било супер: 1. Бранко Гавела А. Праисториска археологија, Београд 1981 2. Церманович-Кузманович, А., Римска Керамика Београд 1981 3. Митревски Драги Археологија...
 4. Maturant666

  NationStates

  NationStates е игра во која што создавате своја држава каде што го одбирате националното животно, валута, град, национална религија, лидер итн... Во играта постојат и региони каде што одбирате каде ќе се наоѓа вашата нација, постои и R/D (Raiding and Defending) каде што со помош на други...
На врв Bottom