Резултати од барањето

 1. elena_e

  Делото на Херман Хесе

  Штотуку ја прочитав “Степскиот волк“ од Херман Хесе, од која сум навистина воодушевена. Знаејќи дека Хесе е германски писател, приврзаник на мистицизмот со размислувањата, мислев дека заслужува да има тема за него. Досега, освен “Степскиот волк“ ги имам прочитано “Демијан“, “Сидарта“, “Среќен е...
 2. elena_e

  Шминка и облека според типот на годишно време

  Пролетен тип: Црвена или махагони боја на коса, светло кафени очи, средна боја на тенот. Одлично им прилегаат златна, кафена, маслинесто-зелена боја на сенка, нагласена со молив за очи малку потемна боја од сенката. Кафена или црна маскара. Руменило во боја на праска. Најдобар избор за усните е...
 3. elena_e

  Лезбиски спор

  Лезбиски спор Атинскиот суд го одби барањето на жителите на Лезбос женската хомосексуална популација во Грција (и пошироко) да престане да го користи терминот лезбијка. Судот не покажа сенс за фактот дека тој термин го навредува нивниот идентитет и ликот на поетесата Сафо од седми век п.н.е...
На врв Bottom