Резултати од барањето

 1. Ѓ

  Влада на РМ

  Ќе ја увидат грешката, па ќе се извинат што ги малтретираат дотичниве. Дежурни за судење се Србите, нели? Дури и кога бранат своја територија.
 2. Ѓ

  Преговори со ЕУ, отварање и затварање на поглавијата по ново

  Знам кој го притвори Санадер. Но, „долга е раката на длабоката држава“. Не гледаш сега како вмровците не смеат да зборуваат за Груевски? Апла се гледа дека некој невидлив ги кажува работите. Не гледаш ВМРО ДПМНЕ колку е умртвено? Промена на име помина без револуција. Судски процеси, закани...
 3. Ѓ

  Преговори со ЕУ, отварање и затварање на поглавијата по ново

  Не сум баш убеден дека Санадер е осуден (само) за криминал, мислам дека има „позадински активности“. Како што е јасно зошто се направи цел план за прогон на Груевски, за да се намести Заев. ВИДОВМЕ.
 4. Ѓ

  Левица - Политичка партија

  Зависи во кој месец од 91 ќе е враќањето :)
 5. Ѓ

  Влада на РМ

  Тоа е приватен бизнис, не знам зошто му се мешаат.
 6. Ѓ

  Соживотот во Македонија

  Мислам дека многу лесно се превенира ова. Прво, релевантните политички субјекти да излезат со соопштение и да ги критикуваат и оградат од „своите“ што сториле такво нешто: навредливо скандирање или физички напади. Кај македонските партии го има тоа, можеби треба повеќе, ама, за жал, кај...
 7. Ѓ

  Левица - Политичка партија

  Изгледа дека не е далеку од вистината
 8. Ѓ

  Влада на РМ

  Од каде оваа информација? Небаре се 5-6 полицајци во Скопје.
 9. Ѓ

  Левица - Политичка партија

  Апасиев треба да се менува веќе, ќе стане антипатичен. Не може едно исто... треба на следно ниво да се искачи.
 10. Ѓ

  ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

  За СДСМ има големо значение во град Скопје, во Кичево, мислам Охрид, Куманово... Битола има 2-3000 алб. гласачи ако не се лажам, мислам дека и Крушево... се збираат гласови, особено што сега нема да е иста ситуација како во 2017. Тогаш СДСМ имаше „грант“ за власт, сега мислам дека нема. ВМРО...
 11. Ѓ

  ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

  За локалните, СДСМ пак ќе прави коалиција со ДУИ, а Мухамед Зекири ќе гласа за тој потег. :)
 12. Ѓ

  Соживотот во Македонија

  Поточно, „со посебни потреби“
 13. Ѓ

  Левица - Политичка партија

  Сé додека не поведат постапка за потписот на Никола Димитров врз меѓународен договор (преспански), а уставно овластен за тоа е претседателот на државата, нема да имам некое големо „мислење“ за Левица. Со шоу настапите на Апасиев се постигна ефектот, ама доволно е тоа.
 14. Ѓ

  Соживотот во Македонија

  Без разлика дали е знаме на друга држава (а е државно знаме на Р. Албанија), државата има знаме и треба да се користи САМО тоа. Плус, за општините се користи и знамето на општината. Останати знамиња може да се користат за приватни потреби, за културно уметнички друштва, за спортски манифестации...
 15. Ѓ

  Соживотот во Македонија

  Одамна го велам тоа, особено е погодно за „бадентерово мнозинство“ при гласање. Може да се декларира и како Турчин, Влав, Ром,...
 16. Ѓ

  Влада на РМ

  а Cunnilingus?
 17. Ѓ

  Соживотот во Македонија

  Ако е вака кажано, се добива поинаква слика. Загинатите кои си ги посочил, загинале затоа што имало нереди, биле агресивни кон полицијата, во толпата имало и оружје. Полицијата била на тие места затоа што имало кршење на законите, а нивна задача била да воспостават правен поредок. Е сега, кога...
 18. Ѓ

  ДУИ- Политичка партија

  Така е
 19. Ѓ

  ДУИ- Политичка партија

  Не може да има заменик. Може да даде оставка, па пратеник да стане следниот на листата. Или да остане пратеник, оправдано отсутен додека се врати... па мнозинството дополнително да кубури со кворум.
 20. Ѓ

  Соживотот во Македонија

  Секако, секаде постојат девијантни типови, поголем проблем е кога работата ќе избега од „нормалноста“.
На врв Bottom