Резултати од барањето

 1. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Пред малку ги проверував преписките по конзулски пат, од 17895 до 19 000 скоро сите се сеуште на финална. А, до 17895 скоро сите се или дополнителна, или положително. Си имал среќа...:)
 2. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  До 17895та преписка се стасани.
 3. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Изгледа не одат по ред - 16059, 16061,16065, 16072, 16074, 16078...се на финална. Дел од предметите помеѓу 16057 и 16090 се на финална, а дел се преминати во положително. 16105/2019 16109/2019 16112/2019 16113/2019 16121/2019 16122/2019 16125/2019 16140/2019 16146/2019 16150/2019 16157/2019...
 4. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  16042/2019 Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија 16057/2019 По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство...
 5. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Во право сте. Но ако лицето нема стар документ вреди да проба и вака, можеби ќе се промени законот во меѓувреме, нема што да изгуби. Ако не приложи никаков документ секако ке го одбијат. Многу луѓе останаа на средина затоа што аплицираа по стариот закон, а новиот закон се применува на нивните...
 6. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  По некоја логика, брат ти треба да отиде во општината во која тој е регистриран и да те пријави како негова сестра. На основа на тоа ќе му издадат документ. Ако има некој што вадел ваков документ нека сподели искуство.
 7. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Гледам дека одиш преку брат, однеси документ за "Родствени Врски" - најпрво брат ти ќе треба да те пријави во општината. Не знам дали ќе пројде, ама ако немаш стар документ тоа ти е единствена шанса.
 8. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Најдоцна до 14.04.2022 треба да доставиш дополнителни документи со кои ќе докажеш потекло. Кога беше на интервју (датум) и со какви документи?
 9. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Направиле пропуст на финална, на положително се поправиле. Еве има членови што повеќе пратат, ако грешам нека ме поправат.
 10. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не даваат државјанство преку вујко. Мора да одиш преку мајка/тако - баба/дедо - прабаба/прадедо. Посредникот би требало да го знае тоа.
 11. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Во контекст на муабетов... https://faktor.bg/bg/articles/mneniya-lacheni-tsarvuli-za-prebroyavaneto-v-rsm-bugarskiot-pasosh-i-drugi-istini
 12. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Имаат податоци и за тој период. Не знам за каков документ станува збор. Консултирај се со посредник или прашај некој во Бг здруженија, тие најдобро ќе те упатат каде да бараш податоци зависно од документите.
 13. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  На документот треба да пишува од која институција е издаден. На пример, за извод на родени (бг општина) ќе се обратиш во Општината, за воена книшка би требало да постојат податоци во архив.
 14. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Што е предвидено со новиот закон? Сепак има лица на кои и без дополнителна проверка им се менува статусот од финална во положително. Ако може да кажат со што документи се тие што поминуваат, без проблем, ќе биде фино. Јас сум со умреници од пра-пра дедо и прадедо кои живееле и починале во...
 15. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Политиката со државјанствата им е национална стратегија, и не би требало да има некои измени било кој и да е на власт. Сепак, промена на гарнитура значи формирање на нови комисии, па додека тие комисии почнат со работа....уште повеќе ќе се успори процесот. Инаку изјавата од страна на Слави...
 16. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не се знае дали ќе успее да формира влада. ГЕРБ освои 25,1 отсто под гласовите главната опозициска сила во Бугарија БСП – 16,5 отсто формацијата на Слави Трифонов „Има таков народ“ доби 16,2 проценти „Има таков народ“ првично изјавува „Вие си поискахте властта и промјаната е неизбежна “...
 17. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  За жал за нас кои сме веќе на финална нема да има значење. Постапката ке биде многу побрза за оние кои аплицираат во 2021 затоа што во 2020 има многу малку преписки.
 18. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Поради коронава во 2020 има многу мал број на преписки, затоа времето на чекање на задолжителна ќе биде драстично скратено.
 19. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  И кај мене има промена. Интервју 16.01.2020 (Бр. на преписка 4xx ) - Финална.
 20. J

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  @palekrstic Дали си информирана колку преписки има во 2019? Инаку може да ме ставите на списокот - Интервју во Софија 16.01.2020; Бр. на преписка 4xx. Документи од прадедо кој живеел и починал во Софија + потврда од клуб за дедо ми кој бил роден во МК. Потенцијален проблем може да...
На врв Bottom