Резултати од барањето

 1. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво Може некој да ми каже дали на граница го гледаат ПЦР тестот кога е правен (т.е кога сум тестиран тој ден) или кога е издаден (наредниот ден - резултатите пример после 24 часа од земањето бриз) ?? Фала многу !
 2. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Dali ambasadite primaat diplomatska posta sega koga se zatvoreni granicite so pandemijava ? Fala
 3. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Здраво закажав за интервју на сајтот на министерство на правда. Е сега за ова гражданство резервирав со Македонија ,а потоа приметив дека имало и република северна македонија ? Да не ми направат проблем да ме вратат за ова Македонииве ?
 4. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Oni kazuvaat taka kako sto e zakonski formalno deka 1god od intervju, a vo praksa e kosmar.
 5. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Еве ДАБЧ се врати со работа на едномесечен рок со барањата поднесени на шалтер. Гледам пред некоја недела пишуваше на некој кој поднел декември 2019 сега му пишува издадено удостоверение (jaн и февруари сега 2020 беше плус блокирано закажувањето во дабч). Белки и за државјанство рокот од 1 год...
 6. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Здраво Добил/подигнал сега некој брзо происход преку амбасада Скопје и кога има поднесено ? Фала !
 7. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Stignaa li proishodi vo ambasadata vo Skopje ? Nekoe info ?
 8. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Za 6 meseca deka se dobiva malo morgen uste nisto od 2018 nemaat dobieno
 9. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Zemal nekoj proishod preku ambasada vo Skopje sega brzo ?
 10. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Imase na eden ruski forum istoto mu se slucilo kako tebe. 1581532696
 11. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Од председателот на ДАБЧ во врска со происходите: *** ДИМИТ'Р ВЛАДИМИРОВ: Като основен приоритет с'м заложил в п'рвото тримесечие на тази година Д'ржавната агенција за б'лгарите в чужбина да влезе в едномесечнија законоустановен срок за издаване на удостоверенија за б'лгарски произход. П'рвото...
 12. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Kje go vovedat li toa da imas 2 god prestojuvano vo bg kako uslov za drzavjanstvo po pat na poteklo ?
 13. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Super cim zabrzale. Jas vcera se javiv vo dabc za konzulatskite proishodi i mi kazaa gi rabotele noemvri 2018 so dale po ambasadi.
 14. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Знае некој до каде се со конзулатските происходи ? Земал некој происход ? Фала
 15. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас како што прочитав законот за кратење на рокови ќе стапи на сила од 01.01.2021. Е сега дали во текот на 2020 мора малце нели технички да се подготват за до 2021 да стапи на сила. Мислам ДАБЧ нешто ќе убрза пошто дек и јан сега нема да прима странки. За указите не знам стварно дали нешто ќе се...
 16. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Da ne znaete slucajno za ovoj noviot zakon so se zborese sega za kratenje na rokovite. Dali e izglasan i od koga kje stapi na sila ? Fala
 17. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Добил некој происход преку амбасада сега брзо ?
 18. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Доколку имаш однесено оригинали односно истите документи по втор пат како што ги подаваше за происход во Министерството за правосудие статусот ќе биде Финалната фаза се прескокнува ако сум дал оригинали како за происход тоа сака да каже ? Благодарам :)
 19. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Momentalno gi rabotat fevruari 2019. Nekade do nova godina sigurno kje dobies
 20. V

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Зел некој происход сега кој подал февруари 2019 ?
На врв Bottom