Резултати од барањето

 1. Al Khalid

  "Бурманли" џамија кpај Светскиот трговски центар

  Знам но затоа велам, тие се паметни политичари, војуваат со муслиманите од ирак и афганистан но само во ирак и афганистан а не и во Сад - ме разбираш. Не ги сакаат дома проблемите и поради тоа на тоа место му дозволуваат да изградат исламски центар и покрај противењето на дел од јавноста...
 2. Al Khalid

  Евентуален напад на Иран!? – дали, кој, зошто, како?

  Иран не може да го сопре уништувањето на нуклеарните постројки, единстве резултат може да постигне во реакцијата. Иран не може ни со своите соседи. емиратите имаат поголема воена и било каква моќ од иран. Иранските тенкови се стари по неколку децении, домашно произведените се многу малку и не се...
 3. Al Khalid

  "Бурманли" џамија кpај Светскиот трговски центар

  Изградбата на исламскиот центар прво ја одобри градоначалникот на Њу јорк а потоа даде амин и Обама. Сето ова е направено во името на демократијата. еднаквоста и најмногу во името на релаксирање на односите - тоа е америка, на место каде што муслимани убија 3500 американци, овие му дзоволуваат...
 4. Al Khalid

  Прашања за Христијанството II

  Прашање Евангелието по барнаба како и други евангелија кои не го споменуваат Иса а.с. како бог или богочовек туку како божји пратеник и човек од многу христијани се нарекуваат “гностички“ па постаувам прашање: зошто се нарекуваат гностични, кој имал овластување и од кого и под кои правила (или...
 5. Al Khalid

  Се за религијата на Евреите

  Ова Алфа и Омега како го кажал на арамејски? Рекол дека е последен пророк? а бог?
 6. Al Khalid

  Религиска промоција

  И квантитет а и квалитет. Зар не е квалитет тоа што голем број на успешни луѓе го примаат исламот: врвни спортисти, научници, уметници, политичари и др --- надополнето --- Баш интересно клипче :) Но треба добро да се проучи и коментира. Еве јас ќе се обидам .. Како прво да ја објаснам...
 7. Al Khalid

  Идолатријата во религиите

  Кој идол го гледаш овде? Овој објект е џамија - првиот божји храм на земјата кој го изградил Ибрахим - Авраам. внатре нема ни една фигура ни од марија ни од исус ни од било кој. Од Господ е добиеан заповед муслиманите да се клањаат свртени кон овој прв божји храм на земјата, и да го посетуваат...
 8. Al Khalid

  Идолатријата во религиите

  Идолатријата е најголемиот грев кој може да постои кај човештвото. Идоли се одредени материјални предмети на кои човекот му праќа молитви, благодарности, слава и др, односно ги обожава. Ниту еден божји пратеник па ни исус не проповедал идолатрија! Па ме чуди што значи ова!!!
 9. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Еве матеј што вели за клањањето на Исус: „Се одалечи малце понастрана, ја спушти главата на земја и почна да се моли“ (матеј 26:39) Сега виде дека се клањал со лицето ничкум. После ова и јас тебе те прашувам која е поентата - на кој му се клањал со лицето ничкум на земја? самиот на себе? -не...
 10. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Па и исус така се клањал човеку. --- надополнето --- Ова ги разчистува сите дилеми за клањањето! Сите наредни коментари за ова се излишни.
 11. Al Khalid

  Религиска промоција

  Мајк Тајсон на Умра (аџилак) во Мека и Медина
 12. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Пак ќе потсетам оти некој бега од темата како лет 3 кој ме прашува зошто ако ние муслиманите сме го следел исус не сме пиеле вино оти сме се женеле. Ние не треба да ги правиме копи паст работите од типот на тоа што јадел најмногу пратеникот, кое време во текот на дено одел во ВЦ и др. Јас...
 13. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Ако барам да ми разјасниш некои работи од твојата религијаа (кои не сакаш) а при тоа никој не навредива за тебе колешке од форумот - сум фанатик? Јас сакав христијаните да ми објаснат некои суштински работи во врска нивното верување - и за жал никој не ми објасна, сите ме навредија по малку...
 14. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Единствено овој одговор го признавам :smir: Се друго е бегање од темата, заобиколување, навреди........
 15. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Дали Исус го рекол тоа и ако може цитат! --- надополнето --- Точно! не го рекол Мухаммед но Господ го рекол во куранот кога ќе се клањаме лицата да ги завртуваме кон Месџидул харам - кабата во Мека: Во Кур,анот во поглавјето Бекаре во 144 ајет стои: “ И Ние,навистина, ќе ти овозможиме...
 16. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Не! Кажи во едно барем во што отстапуваме! --- надополнето --- Сакаш да кажеш дека христијанскиот начин на казнување бил суров со смрт за секоја ситница па сте пребегале кон закони. Јас друго те прашувам а ти или не ме разбираш или не сакаш. И во средниот век кога христијаните бесеа и живи...
 17. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Сепак благодарам што објасна дека во ништо не го следите Исус. Јас за санкционирањето на овие кривичните дела те прашувам како ќе ги санкционирате на религиозен христијански начин а не световно (нерелигиоано - лаички - законски) Ме разбрираш!!!
 18. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  - Мухамед рекол, а и во куранот стои дека религијата која ја проповеда е Покорност кон бога(на арапски- ислам) и таа религија е на сите пратеници од адам па се до него (вклучувајќи го и исус) и до судниот ден. А верниците се покорени на бог (на арапски - муслимани). -Јасно е од мухамед с.а.в.с...
 19. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Исус е и наш божји пратеник и живеел и му се молел на Господ исто како и ние. Но ме чуди зошто вие живеете и се молите различно од него? --- надополнето --- Ако имате аргументи одговорете на прашањата. Постави тема за копии и др. работи и таму ќе дискутираме. Овде ако имаш контрааргумент...
На врв Bottom