Резултати од барањето

 1. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Мој совет за тие што чекаат,да не се нервираат многу.Европа е моментално во хаос.Се очекуваат 3 до 4 милиони Украинци,во Германија.Дозволено им е да работат до една година,со можност за продолжување на 3 години.Исто и за сместување моментално е хаос.Читам на нивни групи,ќе се потепаат да работат...
 2. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Искуство со овие?
 3. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Има и од новиот премиер позитивни сигнали за Бугарите од Македонија.
 4. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Гледам има на ФБ споделено дека може преку брат или сестра.
 5. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Има указ 206, положително 21.04
 6. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  За Шведска прашува,не за Швајцарија
 7. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Обичен,секако и тој и тој мора превод и легализација
 8. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Го прашав брат,никој не знае ништо,додека се среди со владата.
 9. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Конечно после 4 и пол години и по вторпат аплицирање.Сите да си дочекате.Пак ќе ве посетувам,ако имам некоја корисна информација,ќе споделам, посредникот ми е многу добар пријател,не верувам да ме лаже.Со среќа на сите,дај боже да се откочи работава.
 10. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Моментално враќаат од интервју,со тие документи.Така ми кажа посредникот.
 11. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас имав исти проблем со името,направив нотарска изјава со двајца сведоци дека е истото лице,преведена и легализирана во Бугарија,и веќе земав државјанство.
 12. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Сега разговарав со мојот посредник за брат ми да поднесе преку мене.Не можело,претходната недела преку него,вратиле некој од интервју,со документи од брат.
 13. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ако не сменат нешто до тогаш, моментално не може преку брат-сестра,само преку родител,и со стар бугарски документ.
 14. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Зависи за колкав рок ќе платиш да ти излезе.
 15. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Јас утре одам по државјанството,со посредник,ми побара од 300 до 350 евра,со едно одење, потоа тој да ми го донесе пасошот на рака.Не знам колку е реално. 1637642043 Нема уште таков.Се надевам ќе се реши тој проблем.
 16. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не ширите дезинформации.Бугарија имаше 3 пати избори оваа година,па пак се менуваа статуси.Баш околу првите избори оваа година,јас добив статус положително.Не е до изборите.Проблемот е што имаат многу барања со потврди од Бккс,и не знаат моментално што со нив.Никој не знае што да носи.Мора да ја...
 17. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Да,во 194 1636551924 26.03.2019 од 07.04 на положително
 18. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Укаааааз 194,сите да си дочекате
 19. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Значи 192 е преку конзулат?Дали имаат пуштено и преку конзулат и Софија во еден ден?
 20. Los-Che

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Кај мене уште ништо,од 07.04 на положително
На врв Bottom