Резултати од барањето

 1. Al Khalid

  Идолатријата во религиите

  Идолатријата е најголемиот грев кој може да постои кај човештвото. Идоли се одредени материјални предмети на кои човекот му праќа молитви, благодарности, слава и др, односно ги обожава. Ниту еден божји пратеник па ни исус не проповедал идолатрија! Па ме чуди што значи ова!!!
 2. Al Khalid

  Дали Христијаните прават така како што правел Иса а.с. - Исус?

  Ние муслиманите велиме дека Иса а.с.-Исус бил муслиман (муслиман-покорен, предаден на Бог) вие велите дека бил незнам и јас што да кажам. Е сега, зошто ги правите работите (павлесијанство) кои не ги правел Исус и кои не ги велел и обратно! Не се следи Исус! Еве: 1:Исус никогаш не јадел...
 3. Al Khalid

  Турската економија со раст од 11,7 отсто - веднаш зад кинеската

  Анкара - Турската економија остварила раст од 11,7 отсто во првото тримесечје од 2010 година, објави Националниот статистички институт. Турција е на второ место зад Кина меѓу државите со пазарни економии во Г-20, кои интензивно растат. Во Кина е регистриран раст од 11,9 отсто во истиот период...
 4. Al Khalid

  Пропаднатиот проект „Меркава“

На врв Bottom