Резултати од барањето

 1. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Здраво екипо, да прашам, дали има некој искуство со примање пошта на Леге 6, од овие што имаат пасош, што ако ми пуштат документ на таа адреса, ќе можам да го подигнам од Леге 6 или ништо од тоа? Фала однапред
 2. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Преку граница може ли да се помине без ПСР, со документот дека сум вакциниран 2 пати??? И ако не може со вакцинација, дали може со брз-антиген тест кој кошта 1500ден, или мора ПСР кој е поскап ... Некој искуство
 3. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Тешко дека е тоа проблемот.меѓу првите и подобрите. Лично си подигнав државјанство Ноември, конзулатска пошта го праќа во Средец, е сега или ти во Средец ги мрзи да проверат и лажат, или не е стасано навистина, пошто лично се јавувам.
 4. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Подигнато државјанство во амбасада во Скопје средина Ноември, уште не е стасано во општина Средец за да закажам за сликање. Некој во иста-слична ситуација од Октомври-Ноември? чудно ми е малку олку да се чека, се јавив ми рекоа не е стасано, исто и посредникот 2 пати прашува исто и на него му рекле.
 5. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Мора 6 месеци да го имаш пасошот па после возачка да смениш, и кога ќе ја смениш ќе ти биде само фактички преведена на бугарски, пак ќе стој доле на возачката МК, дека во МК си полагал. Ако сакаш да имаш чисто бг возачка, ќе мора да полагаш категорија поголема од таа што ја имаш моментлано...
 6. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Слушнав гласови да. Посредникот мој ми кажува неколку пати (пошто го прашувам неколку пати, веќе му здосадив), дека се менува и од службена адреса. Он им завршил работа на некој баш пред 2-3 недели. Посредников ми е ок човекот, се што кажа така излезе до сега. Но, сепак треба тоа да се праша да...
 7. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Знам дека треба да имаш 6 месеца најмалку пасош, адреса, па за да можеш да ја смениш во бугарска, т.е. тоа е македонска дозвола преведена на бугарски на дозволата ќе пишува "МК" позади, на пример таа не е призната во Англија (само 6 месеца), а другар мој за камион полагаше во БГ за да му биде...
 8. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Неее бе @Bigo сваќаме :D одамна сум овде, знам што да сваќам што не хахах... него, покушавам да најдам која им е шемата, тешко се наоѓа тоа, ама ја има, се има шема.... од навиката на амбасада,конзулат, вработени, транспорт-конзулатска пошта и сите што имаат уддел у тоа, сигурно не е кога на...
 9. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Не знам за броевите и дали одговараат редовно на тел. Но, запни го малку посредникот, одат секако они, нека провери. Ако не он, оди некој негов колега-посредник, разнишај ги малку таму.
 10. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Дека ќе биде ќе биде... али да си најдеме дебата и тема ние "постариве' со укази, да не сме само посматрачи хахах. Него... што вели @Bigo дека разликата помеѓу мене и него во земање државјанство е наводно посредникот, не ми се верува, затоа што молбата ми беше мене за 6-7 дена стасана во Софија...
 11. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Мислиш дека по укази ги носат писмата? Така спомена (можеби случајно). Затоа што јас и ти сме разлика 1.5 месец со стигање/подигање на државјанството, ти пред мене го зема 1.5 месец, ваљда и побрзо ќе добиеш ЕГН... ако се писмата според указите, можеби и слично би добиле ЕГН, покушавам да...
 12. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ухх што знам дали е до посредникот, затоа што кога одиме Амбасада или Конзулат, ние самите потпишуваме и сето тоа бла бла...Амбасадата и Конзулатот ги праќаат писмата преку конзулатска пошта, овде мислам дека нема врска посредникот. Мојот на пример, после 1 ден од кога го земав указот во...
 13. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Покушавам да склопам нешто! Ова сакам да сватам, па од повеќе глави мислење се добродојдени. За оние кој чекаат ЕГН. 1. Дали има врска од каде го земаш указот, т.е. од каде го праќаат писмото до Општината - дали од Амбасада Ск, и Конзулат Бт.? сакам да сватам дали истата конзулатска пошта...
 14. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Da ova go znam, ama kako ne racunaat nas sto podigame drzavjanstvo, kako grazdani i za nas e do 16 ili do 13h toa ne mi e jasno
 15. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Амбасадава во Скопје, до колку саат работи за подигање државјанство?
 16. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Име презиме и дата на раѓање им напишав
 17. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Koga pisuvav preeska ovde, pustiv email pak da gi prasam. Pred 5 min mi vratija, stasalo drzavjanstvoto. Ama tolku se cekalo, nemalo greska, posrednikov bil vcera za drugi raboti, prasal dali e prateno moeto, prateno bilo a molbata ja podnese na 18ti Septemvri, mi se javi denes mi potvrdi deka e...
 18. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Се смени статусот пред околу 1 недела, ама уште не е стасано
 19. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Преку посредник да, молба со полномоштво
 20. macedonmk

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

  Ова не е нормално, од 18 Септември поднесов молба за државјанството да го пратат во Скопје-амбасада уште не е стасано на емаил денес ги прашав. Можно е? Или некој нешто згрешил, зафрлил, мислења искусните? Фала...
На врв Bottom