Резултати од барањето

 1. red baron

  Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

  Командантот на партизанскиот одред бил некој со име Аспарух. Ден на востанието на Македонија или Ден на народното востание на македонскиот народ познат и само како 11 Октомври — државен празник[ кој се празнува на 11 октомври во Македонија. Сепак, за почеток на востанието против фашизмот во...
 2. red baron

  Бокс

 3. red baron

  Бокс

 4. red baron

  Бокс

  Wilder е апсолутен кловн. Повеќето од неговите удари се надвор од правилата и не знам колку долго судиите ќе го толерираат тоа .Напади со внатрешноста на ракавицата, удари во задниот дел од главата. Teddy Atlas е во право во неговите коментари дека она што Wilder го претставува не е бокс. Ortiz...
 5. red baron

  Антрополошки реконструкции

  Is this the glamorous face of Queen Nefertiti? 3,400-year-old mummy is brought back to life with controversial fair skin using 3D scans http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5371859/Is-glamorous-face-Queen-Nefertiti.html
 6. red baron

  Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

  Guiliana Ferfalla : German Playboy cover to have trasgender model :facepalm: http://www.bbc.com/news/world-europe-42633601
 7. red baron

  Словени

  Suebi / Suevi се униja од германски племиња. Имињата на нивните кралеви се типично германски - Теодемир, Еборих, Аудека, Хермигар. Suebian knot Osterby Man
 8. red baron

  Првите европски староседелци и денешните Европејци

  How asian nomadic herders built new Bronze age cultures In wagons and on horses, Yamnaya pasoralists left their genetic mark from Ireland to China https://www.sciencenews.org/article/how-asian-nomadic-herders-built-new-bronze-age-cultures L. Klein; Time centaurs. Steppe nature of the...
 9. red baron

  Gomorra

  Трета сезона. Дел од сериjaта е снимена во Софиja, Бугариja. Александар Сано познат по неговото учество во ''Под прикритие'' е во актерскиот состав.
 10. red baron

  Бугари : Етнос (турко-алтајски) и Етноним (исто)

  Реков пред некое време на @ajax дека S. Chen ке промени некои од неговите ставови за Buluoji-те што ги смета нив за Бугари кои не се преселиле кон Европа. Sanping Chen; Multicultural China in the Early Middle Ages On the racial type, there were strong idndications that the Buluoji included a...
 11. red baron

  Бугари : Етнос (турко-алтајски) и Етноним (исто)

  Куманите се главно потомци на европската популациja на евроазиските степи (од истата причина во денешно Куманово не се видливи Монголци). Модерните Татари во Татарстан имаат комплексна етногенеза предизвикана од мешане на мала елита (прабугари) со локални угро-фини и доминантно Кумани.
 12. red baron

  Бокс

  Околу 2. 00 - 3. 00 треба да биде наjвороjaтно. Луис Ортиз мораше да биде наместо Стиверн, но даде позитивна проба за забранета супстанциja.
 13. red baron

  Бокс

  Bermane Stiverne изгледа е во добра форма и може да изненади Deontay.
 14. red baron

  Бокс

  Во право си, но тоа е бокс - долги раце и висина секогаш даваат предност. Не би рекол дека сите високи боксери немаат атрактивен стил, Lennox Lewis беше вистинско задоволство да се види на рингот, Frank Bruno, Riddick Bowe ... Во денешно време нема боксери како Тајсон (висина 178 cm / reach 180...
 15. red baron

  Бугари : Етнос (турко-алтајски) и Етноним (исто)

  Капанците се етнографска група која историски е поврзана со заселуване на Кумани во Второто бугарско царство. Историja не сe учи од блоговите на интернет, учи се од книги на признати автори кои имаат научен пристап и можат да ги анализираат релевантните историски извори и археолошки материјали.
 16. red baron

  Бугари : Етнос (турко-алтајски) и Етноним (исто)

  Самиот наслов на темата има за цел да ги презентира протобугарите како турко-монголи (Татари) Но работите не се толку едноставни колку што можете да ги видите од горниот пост.
 17. red baron

  Бугари : Етнос (турко-алтајски) и Етноним (исто)

  Погребна маска, Tashtyk culture, Оглахты, Хакасиja, Красноjaрска област. В 3–2 вв. до н. э. на смену тагарској культуре приходит таштыкскаја культура (на севере её памјатники доходјат до Ачинској лесостепи); возможно, именно её создатели известны в кит. письм. источниках как динлины...
 18. red baron

  Втора светска војна (1939-1945) - генерална дискусија!

  Напротив, Паулус строго ги следи командите на Хитлер и покрај неговите дневни извештаи кои повикуваат на непосреден напад и пробив на опкружението. Оној кој не ги почитува наредбите на Хитлер и прави вистинска акција за пробив е генерал Валтер фон Заjдлиц-Курцбах познат и со кампањата за...
 19. red baron

  Бокс

  Сè на сè битката помина како што се очекуваше. Канело е познат маjстор на одбраната, направи подобри комбинаци и контранапади, вметнувајќи и удари во телото, но во целина не можа да навреди Головкин. Генади започна во типичен стил држејќи го центарот на рингот со притисоци на противникот што е...
 20. red baron

  Бокс

  Оваа сабота Марко Хук - Олександар Усик ќе стане здрава битка
На врв Bottom