Резултати од барањето

 1. PORKAN

  Флора и фауна (ваши дела)

 2. PORKAN

  Пејсажи (исклучиво ваши дела)

  matka
 3. PORKAN

  Стенограм од (наводна) средба меѓу Крсте Црвенковски и бугарскиот дикататор Тодор Живков

  Cтенограма на разговорите на прв секретар ЦК на БКП и претседател на Министерскиот совет Тодор Живков и Крсте Црвенковски претседател на ЦК на Сојузот на комунистите на СР Македонија, одржана во резиденција Сандански на 19 мај 1967. Cтенограма е за луѓе наклонети кон историјата, јазикот нив не...
 4. PORKAN

  Хит на денот

 5. PORKAN

  Бугарските ѕверства во Србија 1941-1944 г.

  Браво Анчо секое насилство може да биде објаснето и дури оправдано но не и од Бугарите врз Срби (овие свети луѓе заштитници на сите балкански народи ) . Аиде скриј се некаде - мнозина од војниците и офицерите од бугарската армија не им бил потребен повод за...
 6. PORKAN

  Бугарските ѕверства во Србија 1941-1944 г.

  Секоја тема во која се спомнуваат Бугари има за цел да ни оклевети и да покаже какви сме ѕверови , но сето тоа е бесмислено - границите се отворени и може да се минува "од едната зоолошка градина кон другата зоолошка градина " беспрекорно. Што се...
 7. PORKAN

  Бугарските ѕверства во Србија 1941-1944 г.

  Нема војна без цивилни жртви , дури и бомбите истурале над Бугарија од демократска САД убиле доста цивили. А во Србија против бугарската армија се водеше вистинска народно-ослободителна војна (Германци и Бугари биле окупатор ), за разлика од ситуацијата во...
 8. PORKAN

  Пејсажи (исклучиво ваши дела)

 9. PORKAN

  Автобус со израелски туристи е кренат во воздух на аеродромот во Бургас

  Глупоста и неписменоста не признаваат верски граници. За луѓе родени во зафрленото село во мјусулманска Азија можам да најдам во себе оправдување за духовната празнина им , но за Европеец од "колевката на европската цивилизација" оправдување немам. Ајнштаин...
 10. PORKAN

  Хит на денот

  --- надополнето: 9 јули 2012 во 03:14 ---
 11. PORKAN

  Хит на денот

 12. PORKAN

  Бар ова го нема кај нас :)

  Обиди се во Google Преведувач со бугарски и српски и потоа напиши кој јазик е "сличен". А инаку доста со овие комплекси - луѓето јадат и пијат , а вие голтате и дискутирате . За нив забава - за вас Сеир во PC.
 13. PORKAN

  Борисов: Географска одредница за името на Македонија не одговара за Бугарија

  Не всички б'лгари произхождат от Македонија , за тјах жителите не РМ са злобни , неблагодарни предатели и използвачи . А аз лично еднакво се срамувам и от тјах и от сродниците си фиромци на този саит , те малко се различават но това е разбираемо - все пак "нали всички сме б'лгари "и страдаме от...
 14. PORKAN

  Борисов: Географска одредница за името на Македонија не одговара за Бугарија

  Решение на сите ваши проблеми со соседите веќе е применето во многу земји во светот примери : Швајцарија , Белгија , Арапските држави и други . Крштавате се "како што Грците сакаат" , вратите се во крилото на српската црква и нема кој да ве спречи да се развиваат . A кога ќе влезете во така...
 15. PORKAN

  Црна Гора или Бугарија?

  Животот е краток , парите помалку ( штом има прашање BG или MN ). За колебливи Егејска Македонија - ем на Средоземното ем меѓу Бугари и заштеди од транспорт - ќе останат за некој геврек . А ќе има и секс Грците исто така умираат за вас-ќе ви е.. т...
 16. PORKAN

  Јужнососедска пропаганда

  Од последните имам сомнежи само за Тинчето Тарнерова - мургава и со др'пнати очи - жива татарка , а за другите без сомнение - македон - 100% . ;-)
 17. PORKAN

  Јужнососедска пропаганда

  За прв пат слушам оваа глупост, но ако многу ја ви се допаѓа - Халал да ви е.Земајте си мерси - то. На вас подобро ќе ви стој;-) - како овчар со костум.
 18. PORKAN

  Атеистички мудрости

  Тоа не е цитат, а интервју но според мене вреди да се прочита (оригиналот на бугарски од http://www.capital.bg/light/lica/2012/05/11/1825110_az_sum_tainata/) Псевдонимот на Хусеин Фарахани се раѓа при посебни околности: двајца од с'студентите на холандско-иранскиот писател се егзекутирани пред...
На врв Bottom