Резултати од барањето

 1. Мацо_Д()

  Голема Тартарија - империја избришана од историјата?

  Огромната империја Тартарија е земја која ја има на старите мапи. Некогаш зафаќала поголем дел од: Русија, Кина, Европа, Индија, Јапонија и Кореја. Имала големо влијание низ цел свет. The Past Is Hidden To Keep You Ignorant |The Old World Order & Tartaria Empire Најголемиот дел од жителите на...
 2. Мацо_Д()

  Дали некогаш сте купиле храна со гранули внатре?

  Избегнувам колку можам да купувам храна од продавница, но понекогаш и тоа се случува. Таквата храна ја сметам за нездрава, а во последно време мислам и дека е непроверена за исправност. Вчера купив сладолед во пластично канче од Cermat и во него имаше нешто како песок, гранули, некој минерал кој...
 3. Мацо_Д()

  Теорија на Шуплива VS Рамна Земја

  Една од најстарите мистерии е: „каква форма има земјата“? Ератостен 240г. п.н.е. успеал да докаже дека земјата е топка мерејки го аголот на сонцето на две оддалечени локации и успеал приближно да го пресмета обемот на земјата. Аристотел знаел за заобленоста на земјата гледајки го хоризонтот и...
 4. Мацо_Д()

  Распукани Воиславци - домашна игра

  2D игра трето лице пукање за Windows Играта е римејк или пародија на стара аркадна игра од јапонската компанија SNK "Ikari Warriors" излезена 1986 година. За името прво мислев дека е печатна грешка, потоа мислев дека е шега а сега знам дека Ikari е село во Јапонија, за оние што не знаат...
На врв Bottom