Резултати од барањето

 1. mameluk

  Робовите во куранот и библијата

  И сам виде дека има, ова е многу јасно: Сура Ел-Буруџ: 4. Проколнети нека бидат сопствениците на робови Ако сакаш да го потенцираш со ова кривичното право во куранот еве ти го и во библијата: Излез глава 21 23 Има ли друго зло, казната нека биде: живот за живот, 24 око за око, заб за...
 2. mameluk

  Робовите во куранот и библијата

  Во Библијата Левит трета книга мојсеева глава 25 44.А ако сакаш да имаш робови и робинки, можете да ги купите, и машки и женски, од народите што се околу вас. 45. Можете да ги купувате и од придојдениците, кои се населени меѓу вас; од нивните семејства што живеат со вас и што се родени во...
 3. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Религија проповедаат и пишуваат само оние на кои Бог му предава она што треба да запишуваат и проповедаат, значи ги овластува за тоа а оние другите како павле может да повикуваат кон она што го проповедал оној на кој Бог му дал овластување за тоа а не да додаваат, укинуваат, продолжуваат...
 4. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  И ова ти е измислено - никогаш Исус а.с. со своја уста не го спонал ова “богочовек’’
 5. mameluk

  Новата Израелска автоматска пушка "Gibona"

  вакви пушки одамна има и иран а тоа значи и хезболах кој 2006 му ги скрши забите на израел:
 6. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Ако може цитат од тоа што исус го укинал
 7. mameluk

  Прашања за Христијанството II

  Е па добро си го смислил тоа што си го кажал
 8. mameluk

  Прашања за Христијанството II

  Кажи ми кој го кажал ова, кога и каде и ако може со цитат
 9. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Благодарам на одговорот - искрен одговор
 10. mameluk

  Прашања за Христијанството II

  како го сваќаат тие Бог? како единствен или како човек како што го сваќаат сите христијани
 11. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  А вие не го прифаќате стариот завет?
 12. mameluk

  Бугарија најсиромашна членка на ЕУ

  Бугарија во еу е примена поради тоа да не легне на прегратките на русија како што во времето на комунизмот самата блгарија барала да стане 18 или 19 република во ссср - значи од стратешки причини. Инаку бугарија не е последна само во унијата туку и надвор од неа во европа, не може да замисли да...
 13. mameluk

  Турција 20 економска светска сила

  П германски не се многу подобри од тие турски а овој едниот бугарски што го кажа ви го дале од еу да се радувате, ВИДИ САМО НИЗ КАКОВ МОСТ ПОМИНУВА :pos2: се друго е крш --- надополнето --- ТУРСКАТА ПАТНА МРЕЖА...
 14. mameluk

  Турција 20 економска светска сила

  Турската железница Бугарската железница
 15. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Она што го проповедал и правел Иса а.с. нема врска со никаков завет, се се тоа зборуви на неговите противници и предавници додека бил тој жив а откако умрел му станале најголеми пријатели и почнале да го проповедаат неговото учење. Христијаните веруваат во павле. Тие не разбираат дека...
 16. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Па тоа и мене не ми е логично - Бог кој уништувал цели народи, населби, Бог кој е створител на се што постои: кој управува со цел универзум - да слезе на земјата во човечко тело, да се прехранува со столарски занает и до почетокот на неговата мисија до 30-тата година да нема ништо свето кај него...
 17. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Во заблуда сте дечко логички гледај. остави на страма тоа што си, земи непристрасно и ќе видиш самите луѓе од човек направија бог како фараоните......
 18. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Нне бегај од темата види каков е бог во стариот завет: повикува на каменување, изгорување до смрт, погубување, одмаздување, око за око заб за заб, казнување седумкратно за секој грев, војување, истребување - исто како и во Исламот само во стариот завет малку престрог е па се поставува прашањето...
 19. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Богот на Мојсеј и на Исус е ист но исус не е Бог
 20. mameluk

  различни богови во стариот и новиот завет

  Еве го севишниот творител во куранот за кој на памет не ми паѓа дека било што на светот може да му наштети: 2;24 Па, ако тоа не го направите, а нема да го направите, тогаш, навистина, чувајте се од огнот кој за неверниците е подготвен, чиешто гориво се луѓето и камењата! 2;48 и плашете се од...
На врв Bottom