Резултати од барањето

 1. Geronimo

  Мислење за агенција за посредување работа во странство?

  Да, и јас го познавам лично тој Вариус (Исен се вика), познавам луѓе кои ги има излажано за работа во Германија. Немојте да се лажете да одите кај него.
 2. Geronimo

  Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

  Мислам дека убедливо најголем дел од оние кои отишле во странство отишле заради пари или евентуално кариера, што во суштина ќе ти дојде на исто.
 3. Geronimo

  Се каете ли што сте се иселиле од Македонија?

  Колку убава тема, а колку идиотски муабети. Темава треба да се прекрсти во „Карање на македонците од Аљаска до Нов Зеланд“. А што се однесува до темата: Во Македонија се живее убаво ако имаш пари за тоа, и во странство можеш да живееш убаво ако имаш доволно пријатели од МК со кои ќе можеш да се...
 4. Geronimo

  Македонци насекаде од светот јавете се овде

  Извини вака на прашањево, но..... зошто ти од Флорида би сакал да се преселиш во Данска? Не сум во Данска, јас моментално живеам во Германија, но ако имам шанса да отидам од Европа во Америка нема ни 2 минути да се двоумам. Би ценел ако одговориш, многу ме интересира какво е твоето искуство од...
 5. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Во банка 50 лева + 5 лева провизија. Цела постапка за подигнување на удостоверението некои членови на форумов ја имаат објаснето многу убаво во постовите од околу 15 до 20 април.
 6. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Ако ти пишува „преписката се намира в’в задолжителна процедура“ значи дека не ти е разгледана. Сигурен ли си дека точен број внесуваш?
 7. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Сега ќе одам нареднава недела. Работата оди побавно со посредник.
 8. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Не мора да ти излезе во протокол. Можеш за секоја сигурност да си испринташ од екран известувањето дека преписката ти е вклучена во указ и да си го носиш бројчето што ти го дадоа од министерството ама мислам дека ни тоа нема да ти треба. Мене ништо не ми побараа од тоа, само пасошот им го...
 9. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Јас бев ист случај и без проблем го подигнав удостоверението. Сигурно нешто ти е погрешно заведено кај нив, може датум на раѓање, број на пасош или слично. Ќе си отидеш порано од сабајле пред министерството да си фатиш ред, прво ги викаат тие што имаат резервирано термин, а после ги пуштаат по...
 10. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Дали знае некој колку трае постапката од подигнување на указот до сликање за лични документи и што точно би требало човек да прави ако сам си ја брка работата без посредник?
 11. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Не мора да значи дека сигурно ќе имаш проблем поради тоа.
 12. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Тогаш е ОК ако така ти кажале, значи само треба да ти стигне бројчето на ред. Јас помислив дека си вратен на дополителна од порано па не ти се менува статусот.
 13. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Од 2013. Дополнителен документ однесов во ноември 2014 Ако си одел преку посредник провери дали ја предал во министерство крштеницата. Или може нешто не е во ред со придружните документи. Провери во Министерство за проавосудие во што е проблемот затоа што до сега морало да ти се смени...
 14. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Однесов документи од Егзархија. Фала за честитките да си добиеш и ти.
 15. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  129**. Провери си и ти може да ти е сменет статусот. Ова е од денес.
 16. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Фала ти. Побрзо да си добиеш и ти.
 17. Geronimo

  Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

  Молбата Ви е уважена. Вашата преписка е вклјучена в Указ 42 от 2015 година.:oleee:
На врв Bottom